Gryta med quorn och mexikanska smaker

Mexikansk-gryta-med-quorn

En enkel rätt med mustig smak. Bra att ta till när man inte har tid för något lägre kok.

 

Ingredienser 3-4 port

Ris enligt förpackningen
2/3 påse med quornbitar
1 gul lök
400 g krossade tomater
½ påse tacokrydda
salt
smör eller olja till stekning

Gör så här: Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Bryn quornbitarna i smör eller olja och rikligt med tacokrydda. Lägg quornbitarna åt sidan. Fräs finhackad lök någon minut, tillsätt krossade tomater och resten av tacokryddan. Låt putta i minst 10 minuter. Lägg mot slutet i quornbitarna i tomatsåsen och låt dem bli heta. Servera grytan med ris och en sallad.

Tips!

Låt inte quorn koka med i grytor och tomatsåser en längre stund. Dels blir quornen lite lös i sin konsistens och dels förlorar den lite av sin smak.


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *