Mördarsnigelbekämpning enligt Karin

Karins mördarsnigelodling. Här infekteras sniglarna och smittar sedan ner de andra.

Karin testade att bekämpa mördarsniglar på ett nytt sätt 2012 och lyckades att snabbt nå ett gott resultat.

 
Ingredienser
Mördarsniglar
1 plasthink med lock där du gör pyttesmå hål i locket. Pyttesmå! För en snigel kan bli ganska smal när hen sträcker sig.
1 pkt slugkiller/ nemaslug eller ett annat nematodpreparat mot mördarsniglar.
Några grönsaker gärna sallad och blast.
Gör så här: Ta ett par matskedar av nematodpreparatet och lite sallad och blast och rör runt allt i hinken. Ge dig ut i trädgården med hinken och plocka ihop ett gäng 10- 30  mördarsniglar och lägg dem i hinken. Sätt därefter på locket och ställ hinken i skuggan eller på en sval plats. Vänta ett dygn och testa med att peta på mördarsniglarna lite grand. Reagerar de långsamt så har de smittats av nematoderna. Ge dig då ut i trädgården igen och placera ut de infekterade sniglarna runt i kring i trädgården och plocka samtidigt ihop ett nytt gäng som kan bo i hinken och infekteras. Efter en vecka så brukar Karin i regel bara hitta ett par mördarsniglar i trädgården. Sniglarna som är smittade sprider smittan i hela trädgården och gör liksom jobbet åt dig. Ett tips. Köp preparatet ihop med dina grannar och samkör den här processen. En nackdel är ju att alla sorters sniglar dör av det här preparatet men har man stora problem med mördarsniglar så kanske det inte finns så mycket att välja på. För Karin har det fungerat utmärkt.

Hinkens små luftningshål


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.
10 Comments

  1. Jo, det funkar. Norske agronomen Thorstein Mo vann 10 000 nok år 2009 för sin metod att utnyttja snigels kannibalism. Norgemetoden är ett vedertaget namn åtminstone här på Västkusten. Jag har gjort såhär i två säsonger och har betydligt färre sniglar än tidigare.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *