Sötpotatis är en fantastisk rotfrukt. På ganska kort tid blir den härligt mosig när den tillagas. Smaken är som namnet antyder, ganska söt så det passar bra att balansera smaken med den syrliga fetaosten. De färdiga sötpotatisarna brukar vi äta tillsammans med en sallad och något proteinrikt som tex biff eller quorn.
Ingredienser till 4 personer
- 4 stora sötpotatisar
- 1 pkt fetaost, 150 gr
- 1 msk olivolja
- salt
- 1 msk hackad persilja
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisarna på längden och lägg varje halva på en plåt med bakplåtspapper. Pensla snittytan och undersidan på sötpotatisarna med olivolja och strö över salt. Ugnsbaka sötpotatisarna i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Smula fetaosten och blanda med persiljan. Ta ut plåten med sötpotatisen och fördela fetostblandningen jämnt över snittytorna. Ugnsgratinera tills fetaosten fått lite färg. Smula över flingsalt och servera!
Tips! Som tillbehör till ugnsgratinerad sötpotatis är det gott med en grön hummus.
Lästips: Årets sötpotatisodling
Theres Lundén
Lämna ett svar