Gratinerad sötpotatis med fetaost och persilja

Ugnsgratinerad sötpotatis med fetaost.

Sötpotatis är en fantastisk rotfrukt. På ganska kort tid blir den härligt mosig när den tillagas. Smaken är som namnet antyder, ganska söt så det passar bra att balansera smaken med den syrliga fetaosten. De färdiga sötpotatisarna brukar vi äta tillsammans med en sallad och något proteinrikt som tex biff eller quorn.

Ingredienser till 4 personer

  • 4 stora sötpotatisar
  • 1 pkt fetaost, 150 gr
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisarna på längden och lägg varje halva på en plåt med bakplåtspapper. Pensla snittytan och undersidan på sötpotatisarna med olivolja och strö över salt. Ugnsbaka sötpotatisarna i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Smula fetaosten och blanda med persiljan. Ta ut plåten med sötpotatisen och fördela fetostblandningen jämnt över snittytorna. Ugnsgratinera tills fetaosten fått lite färg. Smula över flingsalt och servera!

Tips! Som tillbehör till ugnsgratinerad sötpotatis är det gott med en grön hummus.

Lästips: Årets sötpotatisodling

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Gratinerad sötpotatis med fetaost och persilja”

  1. Den där kombinationen såg spännande ut, måste prövas vid tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *