Glutenfria semlor

Att kunna bjuda på nybakta semlor som vare sig innehåller socker eller vetemjöl känns nästan för bra för att vara sant. Självklart skiljer sig dessa åt en del i både smak och konsistens, men vi blev positivt överraskade när vi efter lite experimenterande fick till det här receptet.


Ingredienser till 10-12 bullar
4 ägg
1-2 msk honung
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1-2 tsk stött kardemumma
En nypa salt

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung så fluffigt du kan. Häll därefter i alla ingredienser och låt smeten stå och svälla i 10-30 min. Häll smeten i en smord muffinsplåt/ formar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler och skär därefter bort en topp från varje bulle. Gröpa ur en tesked ur varje bulle på mitten och fyll med honungsmandelmassan, spritsa ut en klick grädde och lägg på locket. Sikta med lite florsocker och servera.

Ingredienser till fyllning
2 dl grädde
3-6 msk honung
1 dl mandelmjöl

Gör så här: Vispa grädden så att den blir ”lagom” hård. Blanda mandelmjöl och honung i en skål för sig. Spä ut mandelmassan med lite vispad grädde och arbeta in grädden till lagom konsistens.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *