En ny väg – Farbror Grön Premium

Nu är det äntligen dags att presentera Farbror Grön Premium. Som vi har längtat! Det har varit en mödosam tid att få allt från idé till färdiga funktioner att fungera. Farbror Grön Premium är för dig som vill läsa lite mer ingående och utförliga artiklar samt ta del av nytt material och på det sättet stötta oss i denna svåra tid. Det är både en fördjupad upplevelse samt ett stöd för vårt arbete.

Under förra året började Covid-19 sprida sig ohämmat över världen. Vi kunde inte arbeta som vanligt. 40 föreläsningar blev inställda och endast ett fåtal av dessa anordnades istället i digital regi. Det innebar en betydande förlust rent inkomstmässigt. Nu ser det ut som att läget kommer fortsätta och det verkar dröja innan världen och vi är redo för att ställa till med evenemang med en massa människor samlade. I stället behöver vi även fortsättningsvis hålla oss hemikring.

Under hösten har vi funderat fram och tillbaka och vridit och vänt på saker och ting. Hur ska Farbror Grön kunna fortsätta i en tid som denna, hur ska vi kunna överleva ekonomiskt? Som tur är, är vi optimistiska. Vi kommer vara hemma, vi har en massa tid att odla och vi har tid att skriva långa artiklar. Vad kan vi göra av det?

Tillslut bestämde vi oss. Vi vill erbjuda fler digitala föredrag framöver som hittas i webbshopen. Redan nu finns bokningsbara webbinarier i vår webbshop bla vinterodling 4/2. Vi bestämde oss också för att ser över möjligheten att utöka vår Farbror Grön-blogg med en premium-del, så att läsare kan teckna upp sig på Premium-prenumerationer och få tillgång till kostnadsbelagda artiklar.

Ett tag tänkte vi att en webbyrå eller liknande måste anlitas för att ordna med vår Premium-sida. Men genom ihärdigt letande, läsande, testande och översättande har vi nog funnit en välfungerande väg…helt på egen hand ( helt i linje med vårt sätt att tänka kreativitet och självhushåll). Som tur är finns det många proffs där ute som kan hjälpa oss om något ändå inte skulle fungera som vi hoppats.

Farbror Grön Premium

Farbror Grön Premium slår upp portarna

Så…nu kan vi med glädje öppna upp portarna för Farbror Grön Premium och hoppas att det finns många av er läsare som vill uppgradera och bli Premium-läsare. På så vis från ni läsa lite mer exklusiva artiklar i Farbror Grön-tappning som tex trädgårdskrönika, steg-för-steg anvisningar för ätbara växter, blommor i vår rabatt, problemlösning i trädgården och lite annat vi vill skriva om. Premium-läsare kan också förvänta sig en och annan överraskning.

Utöver Premium-materialet kommer det som vanligt också finnas kostnadsfritt material såsom recept, trädgårds- och självhushållningsinlägg samt sponsrade inlägg med fina erbjudanden på vanliga farbrorgron.se. Dessa artiklar kommer av naturliga skäl inte vara lika omfattande som de på Farbror Grön Premium.

Att ta betalt för vårt arbete kan man kanske ha flera olika tankar kring, men för oss kan det bli ett ljus i tunneln. Under nio år har allt vi publicerat på vår sida och delat i alla och våra kanaler varit gratis för alla som velat ta del av det vi gör. Nu går vi en ny väg och testar detta med betalda artiklar. Vi är verkligen peppade på att skriva nytt material och under tiden vi förberett allt har vi fått en massa idéer och energi och hoppas få det från er också i framtiden. Det här känns så spännande och roligt.

Hur går det till att bli Premium-läsare?

Först går man som vanligt in på farbrorgron.se och sedan kan man hitta Farbror Grön Premium i menyn. Alla artiklar som finns på Premium är synliga för alla. Men när man ska klicka in och läsa upptäcker man en betalvägg. Därifrån kan man komma till de betalningsalternativ/prenumerationer man kan välja emellan.

Man kan också direkt i menyn välja att titta på prenumerationsalternativen och välja ett som passar. Efter att du har valt och fyllt i dina uppgifter, skickas en bekräftelse via mail. När det är klart loggar man in och börjar läsa.

Farbror Grön Premium
Här har vi tagit en bild av betalväggen

Hur loggar man in och får tillgång till Premium-innehållet?

Det finns minst två vägar att gå. När du skaffat din prenumeration och valt inlogg, kan du i menyn på farbrorgron.se under Farbror Grön Premium hitta Logga in. Genom att klicka där kommer du till wordpress inloggningssida.

Man kan också leta reda på en Premium-artikel. Om den har en betalvägg finns en klickbar knapp Logga in om det inte finns och du ser hela artikeln kan det bero på att du redan är inloggad eller att det är en vanligt kostnadsfritt inlägg du är inne på.

Farbror Grön Premium
Här har vi tagit en bild av menyn

Hur loggar man ut?

I menyn på farbrorgron.se under Farbror Grön Premium hittar man Logga ut. Där klickar man och så är man utloggad.

Vad menas med Mitt Premium-konto?

På sidan Mitt Premium-konto som finns i menyn på farbrorgron.se under Farbror Grön Premium, finner man uppgifter om sitt Premium-skap. Där kan du se vilken prenumeration du valt, uppdatera adress och betalningsinfo, samt byta lösenord.

Om jag inte lyckas?

Om du får problem med köp eller inloggning, hör av dig till kontakt@farbrorgron.se.

_________

Varmt Välkomna till Farbror Grön Premium

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

5 svar till ”En ny väg – Farbror Grön Premium”

 1. Profilbild för Ingegerd Heden
  Ingegerd Heden

  Grattis! Jätteroligt att ni vågar. Har prenumererat!

 2. Profilbild för Magrethe Toremalm
  Magrethe Toremalm

  Lysande idé. Klart att vi som lyckligt läser också vill betala.

  1. Tack för fina ord och och varmt välkommen!

 3. Jammen äntligen har ni vett att ta betalt för era grejer! 🙂 Jag prenumererar hellre på er och Sara B än en tidning som bara blir liggande och ta utrymme. Håller som bäst på att städar undan en massa tidningar som jag skulle läsa mer i ”sen”…. Det här är ju bäst. klimatsmart också, då de flesta har någon form av dator som redan används till andra saker. Inga fler vaxade trädgårdstidningar i mitt hus. Grattis och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *