En morgon i stugan

Lördagmornarna är lite småkyliga i stugan vid skogsträdgården så här års. Vad passar då bättre att starta dagen med kalljästa bröd samtidigt som kökspannan ökar i temperatur och sprider värme och ljuvliga dofter. Doften av nybakt bröd, kaffe och lite vedrök från pannan är ljuvlig.

Theres slängde ihop en kalljäst deg igår eftermiddag som vi tog med till stugan. Jag gick upp allra först och tände i pannan och stjälpte ut degen på ett mjölat bakbord. På med ugnen på 250 grader och 15 minuter senare små läckra mästerverk! Jag smög fram till barnen där de sov i soffan i vardagsrummet och öppnade ett bröd precis vid deras ansikten så att deras första medvetna andetag skulle bli en försmak om något underbart som komma skall.

Vill du testa våra kalljästa bröd: Kalljästa bröd med mjöl från Warbro kvarn

Medan bröden svalnar

Det blev även en hundpromenad i vårt frusna land, – 5 ( ja jag vet att det alltid är någon som har det kallare) när bröden låg och svalnade och jag klev ut på ett hygge. Det där är dubbelt för mig, jag vill att skogarna ska vara kavar för skogarna och djurens skull (även min), men tycker samtidigt att det är spännande med nya ytor. Av alla de 13 skogar som avverkats härikring stugan de senaste 45 åren har jag minnen av dem alla, jag kan blunda och transformera mig dit igen till olika favoritplatser. Men det är också fint att se när naturen återerövrar den kala marken med digitalis, hallon och björk.

Minns att det INTE är hur man har det utan hur man tar det som är själva grejen, gör ett KASAM test och se vem du är. Googla så hittar du test på nätet? KASAM mäter känsla av sammanhang, i vilken utsträckning man har en känsla av tillit till sin egna förmåga att möta motgångar. En del föds med en sådan känsla, andra brottas varje dag med att bara få ett sniff av den. Memento mori = minns att du är dödlig, klockan tickar på…….

Läs tips: När skogen försvinner, Det är i vardagen vi lever våra liv, Kris- vår livstil är det en parantes?

Lyssnartips: Kommer du ihåg


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”En morgon i stugan”

 1. Profilbild för Ann-Charlotte Planebrink
  Ann-Charlotte Planebrink

  Låter som en härlig lördagsmorgon
  Jag ska prova receptet i veckan 😍

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Den var toppen 🙂 Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *