Chokladkolasås – Faster Marias recept

Faster Marias chokladsås

Det var precis som ungarna sa. Det fanns glass i frysen i stugan, en halv liter grädde och det råkade ligga 2 bananer i köksfönstret. Livsfarligt när man tänkt tyst för sig själv att man ska ha en nyttig dag. Jag kan inte stå emot det här!

Min karaktär klarar inte av att avstå från denna sås! Inte nog med att smaken är sagolik det doftar dessutom i hela stugan när man kokar såsen. Tänk er härlig vedröksdoft från kökspannan ihop med chokladdofter. Jag smälter! När man ringlar ner den här såsen så stelnar den på glassen och får ett underbart tuggmotstånd. Jag gillar att koka den länge så den blir ganska hård men ungarna vill ha den lös.

Det här är faster Marias kanongoda chokldkolasås.

1dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 tsk kakao
Och några nypor flingsalt

 

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt såsen koka upp och småsjuda i 10-15 ( 20 för knäckig konsistens) min. Klart!

Den här supergoda såsen höjer glassen till smakernas himmelrike men barnen ger mig nästan aldrig högsta betyg när det gäller konsistensen. Jag kokar den nästan alltid lite för länge så att den blir för seg när den kallnar på glassen. Jag tycker att den är perfekt när den har det där tuggmotståndet likt  seg kola och då räcker glassen mycket längre för barnen.

Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Chokladkolasås – Faster Marias recept”

  1. Farligt gott! Gillades av både barn och vuxna här hemma. 🙂
    Kristina

  2. Bästa kolasåsen! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *