Bönsallad

Bönsallad

Kokta bönor med en vitlöksvinägrett är en delikatess. Receptet kan tillämpas på brytbönor, men vi gör salladen på egenodlade störbönor av sorten Blauhilde.

Ingredienser
Brytbönor
1 vitlöksklyfta
ev gul, röd eller silverlök
ljus vinäger
olivolja
örtsalt

Gör så här: Koka bönorna i 10 minuter i saltat vatten. Gör under tiden vinägretten. Blanda pressad vitlöksklyfta och ev finhackad lök med en del vinäger och två delar olja och örtsalt. Häll av vattnet från de kokta bönorna och slå över vinägretten. Servera gärna bönorna medan de är varma.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *