Brysselkål med belugalinser

Brysselkål belugalinser Farbror Grön

Att kunna gå ut i trädgården och skörda brysselkål i mars är magiskt. Här är de lätt kokta i saltat vatten och blandade med belugalinser och en vinägrett. Ett perfekt tillbehör till en måltid när ljuset kommer åter.

Ingredienser

4 dl belugalinser, kokta
10-20 brysselkålshuvuden
3 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk örtsalt
1 dl Kalamataolivolja
Eventuellt 1 msk dijonsenap

Gör så här: Koka brysselkålshuvudena i lätt saltat vatten. Blanda dem med ca 4 dl kokta belugalinser. Blanda oljan, vinägern, örtsaltet och ev dijonsenapen och slå över vinägretten över de varma ingredienserna.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *