Din varukorg är för närvarande tom!
Broccolibiffar med örtbulgur och basilikayoghurt
Tänk dig en knaprig yta med ett saftigt inre. Tänk dig en biff gjord på egenodlad broccoli, gräslök och persilja. Visst låter det fantastiskt. Vi gjorde härom kvällen supergoda broccolibiffar som hela familjen åt med glädje. För att binda ihop smeten och dessutom tillföra lite protein, använder vi kikärtsmjöl. Biffarna nöt vi av tillsammans med örtbulgur och yughurtsås.
Ingredienser 4 personer
Broccolibiffar
ca 500 g broccoli
2, 75 dl kikärtsmjöl
1-2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk svartpeppar
salt
2 msk gräslök
2 msk persilja
Gör så här: Grovriv broccolin. Blanda rivet med kikärtsmjöl, bakpulver, peppar, salt, finhackad gräslök och finhackade persilja. Knåda ihop ingredienserna så att det blir en hyfsat formbar deg. Forma sedan biffar i önskad storlek. Vi har provat att både steka biffarna och fritera dem i rapsolja. I stekpannan blev de snabbt brända och i kastrullen där vi friterade blev biffarna härligt gyllenbruna runt om. O du blöter händerna med lite vatten då och då blir det lättare att forma biffarna.
Örtbulgur
Bulgur för 4 personer
Finhackad persilja
Finhackad gräslök
Örtsalt
Citronolja (Alt olja och pressad citron)
Körsbärstomater
Gör så här: Koka bulguren enligt förpackningens anvisning. Häll i så mycket gräslök och persilja som du önskar, i bulguren och rör om. Vi brukar hälla i citronoljan på måfå. I runda slängar blir det kanske några matskedar olja. Skär varje körsbärstomater i fyra delar/klyftor och lägg i bulgurblandningen precis innan servering.
Basilikayoghurt
3 dl mild yoghurt
1 vitlöksklyfta
ett gäng färska basilika blad
örtsalt
Gör så här: Blanda yoghurt, vitlök och örtsalt. Finhacka färska basilikablad och blanda ner i såsen. Låt stå i kylskåpet en stund innan servering.
Våra senaste inlägg
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Broccolibiffar med örtbulgur och basilikayoghurt”
[…] dina plantor gå upp i blom ska du ändå skörda buketterna, de passar bra till soppor eller till broccolibiffar. Har dina broccoliplanter ränt i väg och blommar för fullt bör du kapa av dem ca 10 cm från […]
Lämna ett svar