Din varukorg är för närvarande tom!
Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot

Det här är en snabblagad och matig nudelsoppa med en tydlig asiatisk touch. Beroende på vilken buljong och grönsaker du använder får den sin specifika karaktär.
Både Theres och jag älskar soppor och skulle kunna äta soppa minst 3 gånger i veckan om det inte vore för våra barn. De tycker att det blir lite tjatigt med soppa allt för många dagar i veckan. Så när vi har Farbror Grön-dagar tillsammans och sitter och skriver ihop blir det väldigt ofta olika slags soppor med det vi har hemma för stunden. Den ena soppan blir aldrig den andra lik. Vi tar liksom det vi har hemma för stunden och trollar med det. När det mesta hämtas från egna odlingar känner vi oss extra lyckliga.
Ingredienser
- 2 kokta ägg
- 1/2 paket risnudlar (180g) eller två block äggnudlar.
- 2 – 3 morötter i tunna slantar
- Hackad blast av en stor eller 2 luftlökar/ piplökar eller ett par vanliga lökblast.
- 4-8 rädisor skurna i tunna skivor.
- 3-4 minipakchoi delade på längden.
- 2 -10 blomskott av tex rosettkål eller någon annan blommande kål . Blomskotten kan bytas mot 1 – 2 dl skurna kålblad av den kål du för tillfället har tillgång till.
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven ingefära
- 4 – 5 champinjoner delade i 4 klyftor.
- 1 – 2 msk sesamolja
- Japansk soya
- Salt
- Färsk koriander eller persilja.
- Ett par matskedar misopasta om du har tillgång till det.
Gör så här: Börja med att hårdkoka äggen ( ca 10 min) och låt dem svalna. Koka därefter upp 1 liter vatten tillsammans med 1 – 2 buljongtärningar eller 2 msk buljongpulver, den rivna ingefäran och sesamoljan. Lägg därefter ner nudlarna och vitlöksklyftorna tätt följt av morotsslantar, champinjoner och kål. Koka tills nudlarna har ”lagom konsistens”. Blanda i lökblasten och de tunt skivade rädisorna och smaka av med soya, salt och ev misopasta. Häll upp soppan i portionsskålar och dekorera med ägg och lite färsk koriander eller persilja. För den som gillar hetta kan man tillsätta lite färsk chili eller chilipulver. Beroende på tycke och smak kan man blanda i ingredienserna i en annan ordning för att få dem mer eller mindre genomkokta eller åt det mer knapriga hållet.
Alla grönsaker kan bytas ut mot de du har hemma för stunden, känn dig fri att experimentera med receptet!
Fler sopprecept finns i vårt populära inlägg Farbror Gröns bästa sopprecept.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
- Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvaraNu är den största skördetiden här. Vissa grödor behöver skördas så fort de nått sin skördestorlek, för att inte bli övermogna, medan andra mår bättre av att stå kvar i landet eller på… Läs mer: Grödor att skörda i rätt tid och sedan kylförvara
- 7 spännande morotsreceptHar du börjat skörda morötter än? Eller har du ett gäng i kylen som du vill använda till något gott? Här kommer våra bästa morotsrecept. Vi älskar morötter och har nästan alltid några… Läs mer: 7 spännande morotsrecept
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot”
Vi fyra i familjen testade nudelsoppan idag.
Smakade alldeles förträffligt👌Vad roligt att höra 🙂
Lämna ett svar