Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot

Nudelsoppa

Det här är en snabblagad och matig nudelsoppa med en tydlig asiatisk touch. Beroende på vilken buljong och grönsaker du använder får den sin specifika karaktär.

Både Theres och jag älskar soppor och skulle kunna äta soppa minst 3 gånger i veckan om det inte vore för våra barn. De tycker att det blir lite tjatigt med soppa allt för många dagar i veckan. Så när vi har Farbror Grön-dagar tillsammans och sitter och skriver ihop blir det väldigt ofta olika slags soppor med det vi har hemma för stunden. Den ena soppan blir aldrig den andra lik. Vi tar liksom det vi har hemma för stunden och trollar med det. När det mesta hämtas från egna odlingar känner vi oss extra lyckliga.

Ingredienser

  • 2 kokta ägg
  • 1/2 paket risnudlar (180g) eller två block äggnudlar.
  • 2 – 3 morötter i tunna slantar
  • Hackad blast av en stor eller 2 luftlökar/ piplökar eller ett par vanliga lökblast.
  • 4-8 rädisor skurna i tunna skivor.
  • 3-4 minipakchoi delade på längden.
  • 2 -10 blomskott av tex rosettkål eller någon annan blommande kål . Blomskotten kan bytas mot 1 – 2 dl skurna kålblad av den kål du för tillfället har tillgång till.
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 4 – 5 champinjoner delade i 4 klyftor.
  • 1 – 2 msk sesamolja
  • Japansk soya
  • Salt
  • Färsk koriander eller persilja.
  • Ett par matskedar misopasta om du har tillgång till det.

Gör så här: Börja med att hårdkoka äggen ( ca 10 min) och låt dem svalna. Koka därefter upp 1 liter vatten tillsammans med 1 – 2 buljongtärningar eller 2 msk buljongpulver, den rivna ingefäran och sesamoljan. Lägg därefter ner nudlarna och vitlöksklyftorna tätt följt av morotsslantar, champinjoner och kål. Koka tills nudlarna har ”lagom konsistens”. Blanda i lökblasten och de tunt skivade rädisorna och smaka av med soya, salt och ev misopasta. Häll upp soppan i portionsskålar och dekorera med ägg och lite färsk koriander eller persilja. För den som gillar hetta kan man tillsätta lite färsk chili eller chilipulver. Beroende på tycke och smak kan man blanda i ingredienserna i en annan ordning för att få dem mer eller mindre genomkokta eller åt det mer knapriga hållet.

Alla grönsaker kan bytas ut mot de du har hemma för stunden, känn dig fri att experimentera med receptet!

Fler sopprecept finns i vårt populära inlägg Farbror Gröns bästa sopprecept.

Johannes Wätterbäck


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

2 svar till ”Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot”

  1. Profilbild för Bente Tuff
    Bente Tuff

    Vi fyra i familjen testade nudelsoppan idag.
    Smakade alldeles förträffligt👌

    1. Profilbild för Farbror Grön
      Farbror Grön

      Vad roligt att höra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *