Vardags vegetarisk mat, vegebiffar, chili och Stekt zucchini
Våra senaste inlägg
- Kumminknäcke på mormors visMormors kumminknäcke har varit ett stående inslag på släktkalas när jag var barn. Var det ursprungliga receptet finns vet jag inte, men detta är det närmaste jag kan komma. Kumminknäcke passar lika bra… Läs mer: Kumminknäcke på mormors vis
- Enkla recept på egen glöggNär december är här och julen närmar sig är det mysigt att värma sig med lite glögg. En gång i tiden trodde vi att det bara fanns en typ av glögg, eller kanske… Läs mer: Enkla recept på egen glögg
- Kris- var vår livstid bara en parantes?Kris! är de redan här här eller var det som så att vi inte såg den? Avlöser inte kriserna varandra lite väl mycket den senaste tiden? Eller vadå den senaste tiden? Så här… Läs mer: Kris- var vår livstid bara en parantes?
- Odla i kris!Just nu får vi många förfrågningar om att föreläsa om att ”Odla i kris” och allt vad det innebär. Krisperspektivet har alltid intresserat oss och funnits med oss i vårt odlande sedan första… Läs mer: Odla i kris!
- Vad hände med kattungarna?För några helger sedan vände två kattungar upp och ner på alla planer för oss , vi la allt annat åt sidan och fokuserade på projektet rädda kattungarna. Det var både spännande, intressant… Läs mer: Vad hände med kattungarna?
- Kurs i Göteborg, Stockholm och SkinnskattebergDags för kurs? Vinterns kurser närmar sig och nu är det rätt tid att ladda för nästa säsong! Den 8 /12 är det dags för Göteborg och den 15/12 i Stockholm Även Färnahelgen… Läs mer: Kurs i Göteborg, Stockholm och Skinnskatteberg
- Tacosås du inte behöver kokaVisst kan man göra tacosås utan att koka såsen först, och där man odlat alla ingredienser själv, både på egen tomatsås och krossade tomater på burk eller tetra. Den här såsen förvånade alla… Läs mer: Tacosås du inte behöver koka
- Övervintra persilja, grönkål, och jordärtskockaNu börjar det bli ganska kallt under både dagtid och nattetid. I våra odlingar har vi en hel del växter kvar att skörda av men det börjar bli hög tid att tänka sig… Läs mer: Övervintra persilja, grönkål, och jordärtskocka
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Kommentarer
2 svar till ”Vardags vegetarisk mat, vegebiffar, chili och Stekt zucchini”
Hej!
Vet du var man kan köpa hälsans köks färs i block?
Jag har inte sett den i butik på säkert ett år, men du kanske har nåt tips?Tack på förhand// Jennie
Hej Jennie
Ja som jag letade efter att finna den! Den brukade kunna vara slut då och då. Jag fick reda på av Ica att Hälsans kök tagit bort den varan ur sitt sortiment. Vilket gjorde mig med flera smått bedrövade. Det finns ju ingen annan liknande produkt på marknaden. Den har räddat många middagar. Vegetariska frikadeller kanske kan vara till hjälp?
https://farbrorgron.blogspot.se/2012/12/vegetariska-frikadeller-vegetariska.html
Och att du liksom jag med flera skriver några rader om det till hälsanskök. https://www.halsanskok.se/
/ Johannes
Lämna ett svar