Chili

 

Sorten ”Blue Christmas” som vuxit utanför Mimers framtidslägenhet. Trädgårdmästaren Inga lät mig plocka några frukter för att njuta av.

 

Så här njuter vi allra helst av hemodlad chili. Hårt stekt i olivolja med finhackad vitlök och örtsalt. Här är det sorterna Cayenne och Thaichili som jag plockad när de fortfarande är gröna och inte har så mycket styrka.
Gör så här: Snoppa chilifrukterna och skär ett snitt i bakkanten på varje frukt (för att motverka att de exploderar i pannan). Häll rikligt med olivolja i en djupare stekpanna och lägg i chilin när den börjar bli het. Stek så att chilin får yta och släng då ner den finhackade vitlöken och örtsaltet och stek tills vitlökshacket får färg.
Ibland är de hemodlade chilifrukterna väldigt olika i styrka, vilket jag erfarade personligen härom dagen med tårar i ögonen och bortdomnad gom.

Johannes Wätterbäck

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *