Stadsodlingsmingel hos ”Stadsodling Västerås”

Stadsodlingsminglet startade på Borgmästargården där vi njöt av kaffe och smörgåsar med smak av grönsaker från odlingarna från Prästgatan.

 

Hummusen var kryddad med chilin Habanero Lemon och Salsa Verde såsen var kryddad med chilin Aji Pineapple. Det fanns också en supergod auberginröra som Farbror Grön inte var ansvarig för och därmed inte har något recept på, inte än ;). Men här är vårt Baba Ganoush recept.

 

 Tidningen Impuls var där och gjorde ett reportage om vår stadsodling.

 

Efter ett tag gick vi ner till Prästgatan där våra odlingar är och pratade växter, odlingslådor och skötsel. Några provsmakade även lite chili.

 

 Det var en sådan där ljummen och solig kväll som känns exotisk i augusti.

 

I vår stubbe där vi också har odlat i år fanns det en härlig zucchini som hade givit frukt.

 

Nyskördade auberginer Green Apple och Farmers Long. Mannen till höger som håller sig för näsan har precis knaprat på en Habanero Lemon. De är starkare än vad man tror 😉

 

Den härliga blodröda amaranten med sina yviga vippor. Vilket underbart odlingsår det vart och vilken fantastisk fin plats Prästgatan är att odla på.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *