Serieodla = flera skördar under samma säsong

Hur underbart är det inte att vår nya bok Serieodla finner nya läsare varje dag och håller sig på topplistan över de mest sålda trädgårdsböckerna i Sverige. Det här är vår första bok vi gjort alldeles själva och där vi berättar och delar med oss om hur man lyckas med att få flera skördar på samma plats och under samma säsong. Välkommen in i vårt kravlösa odlande utan regler och där odlarglädjen står i fokus.

När vi odlar låter vi våra pallkragar, friland och krukor ge oss flera skördar under en säsong. När en gröda är skördad får en ny ta plats. Olika serier av grödor avlöser varandra och ger oss fantastiska skördar året om. Vi kallar detta för serieodling.I Serieodla bok finns allt du behöver veta om serieodling. Vilka växter kan man odla efter varandra och hur och när ska man börja serieodla. Hur ska man ordna en jord som är näringsrik och som håller för många skördar.”

Här kommer du till Serieodla på bokus på där den är fraktfri: Bokus

I vår webbutik kan du köpa våra böcker signerade: Signerad Serieodla

Att odla

Det är inte svårt att odla men det är inte lätt heller. Den största svårigheten med odlandet står inte våra blommor, grönsaker och perenner för, ej heller är det jorden, fröna eller vädrets fel. Nej det är ofta vi som är problemet, våra tankar och ideér och inte sällan avsaknaden av dem som ställer till det. Tro mig, jag vet av egen erfarenhet och det har tagit år av odlande för mig för att bli följsam mer uppmärksam medveten och lyhörd. När man träder in i odlandet är det en annan värld man kommer till och där oändligt många frågor och svar kommer till en.

Många vägar leder mot samma mål

Man kan odla på jättemånga sätt och nå bra resultat. Men man behöver man finna en fungerande odlarväg som man kan leva med, som är intressant och rolig. Det är inget man enbart kan läsa sig till utan det krävs även att man odlar och att man misslyckas och klurar samtidigt. Vårt mål med våra böcker att ge dig en bit av vårt odlarliv som är baserad på erfarenhetsbaserad kunskap som du kan ta med när du undersöker odlandet.

Våra böcker har tagit hela vårt liv att skriva och där sammanfattar vi vad vi hittills har lärt oss. I Serieodla är det dels odlandet i samt tekniken, begreppet vi kallar för att Serieodla som vi undersökt och utvecklat under de senaste 12 åren. Vi hoppas att du tycker att det är lika intressant som vi att odla på ett mer lekfullt sätt och att få fler och större skördar.

Serieodla

I boken Serieodla berättar vi om hur man genom att odla kallt under vinter, vår och att sommaren kan odla flera serier av grödor efter varandra i sin odling och därmed skörda dubbelt så mycket eller kanske rent av trippelt så mtycket. Boken innehåller 52 serieförslag med konkreta anvisningar om sådd, plantering och skörd för specifika växter.

Här kommer du till våra andra böcker på: Bokus

Här kommer du till våra andra böcker i vår webbutik: Webbutiken

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *