Rapport från fönsterbrädan

 Den 15 februari har passerat och vår tredje #inomhussådd har kommit upp och det är snart dags att plantera om plantorna i planteringsjord. Så vad har vi sått?  Kanibaltomat ( #Solanum uporo, tydligen en bitter liten tomat som ska var perfekt till såser)  , en gul tomat som heter Taxi ( en sort att testa i vår Windowfarming 2014), Tomaten Funsu ( en av de bästa sorterna i vår stadsodling 2013, tidig, rikbärande och en jämn kvalité såväl smak som utseende), Auberginen Farmerslong ( var helt suverän 2013, tidig, rikbärande, vacker, lagom stor och väldigt mild och god i smaken), Auberginen ”BlackBeauty ( ny för i år, Inga köpte frön i Spanien åt oss, en arvesort från 1743), Habanero ”Bellaforma ( på rekommendation av Stig Häggkvist. En svag och smakrik röd #Habanero, hur kan man motstå att vilja ha den i sina odlingar?), ”Malabarspenat från eget frö och årets mest spännande chilisort som jag fått frön av från av Björn von Backe i chiliklubben PinkTiger.
Habanero Bellaforma
 Jag hade inte tänkt att så flera chilisorter i år men så råkade jag åka iväg på evenemanget Peppar och pumpa och lyssnade på Stig Häggkvist. När han beskrev den som den godaste svagaste sorten och hör jag något sådant så bara måste jag ha den. Är det inte vackert när de sträcker upp sig och föds?

Auberginen Black Beauty ska bli spännande att odla i år. Hoppas att de kommer att gilla takfarmen.

 Kanibaltomat  och Solanum uporo ( Tack Gösta på Sneckeströms ekohandel, det ska bli jättekul att testa den här och göra en bitter sås som får tungan att knyta ihop sig)

Malabarspenat från eget frö. Den är så himla fin och fantastisk att odla och äta. Passar lika bra både utomhus som inomhus. Grobarheten på eget frö är nära på 100%.

Här har vi den Pink Tiger! Förväntningarnas chili 2014. Blir den så otrolig som den ser ut på de bilder jag sett så kommer varenda frö att skickas kors och tvärs runtom i Sverige. Det blev två plantor av 4 frön, vilket faktiskt är mer än vad jag vågade hoppas på. Tack än en gång Björn Von Backe.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Rapport från fönsterbrädan”

  1. Vilken söt liten Habanero Bellafomra som du har lyckats fångs så bra med kameran!

    Önskar dig en fin helg

    /Anette

  2. Sådde malabarspenat direkt i växthuset i fjol, men det blev inget av den. Tar gärna emot odlingstips om den. Håller fröna jag har kvar till ett försök i år igen, tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *