Odlingslådorna är nästan klara

Odlingslådorna är nästan klara

maj 10, 2012

Pallkragarna monterades härom kvällen och den stora odlingsbädden blev nästan klar. Vår tanke var att ta bort gräset, men det var verkligen inte det lättaste. Jorden var stenhård och efter mycket…

Rabarbern tar sig

Rabarbern tar sig

maj 9, 2012

Det verkar som att våra rotsticklingar från våra rabarber tar sig och växer så det knakar i växthuset. Johannes Wätterbäck  

Köksträdgården på flera ställen

Köksträdgården på flera ställen

maj 8, 2012

Grönsakslandet   I år har vi delat upp vårt grönsaksodlande på flera ställen. I landet som vi tidigare år har odlat i, har vi sått potatissorterna Amadine, Cherie och några…

Jordförflyttningen till vår stadsodling

Jordförflyttningen till vår stadsodling

maj 7, 2012

Arbetet med vår stadsodling är i full gång. Först och främst är det jord vi behöver få till rätt plats.  2040

Göra biokol

Göra biokol

maj 5, 2012

  Vi gjorde biokol för första gången i helgen. Vi tände majbrasan och så slog det mig att det kanske var dags att tillverka lite biokol, det ska ju ge…

Jorden har kommit och vi är laddade…

Jorden har kommit och vi är laddade…

maj 3, 2012

  ”Jag är i Västerås nu, går det bra att jag kommer?”, säger Lastbilschauffören i telefonen. Två dagar tidigare blev det och på en helt annan plats än beräknat…men nu är…

Tagliatelle med ugnsrostade grönsaker och pestosås

Lyxig pastarätt med ugnsrostade grönsaker och pestosås

maj 3, 2012

Detta blir som en ratatoille med zucchini, tomat, lök, kronärtskocka och sparris. Tillsammans med vitlök, olivolja, pressad citron och vinäger ugnsrostas de samtidig som de saftar till sig rejält. Blandningen…

Det kanske ser brutalt ut

Det kanske ser brutalt ut

apr 30, 2012

Men jag måste begränsa ”Anmores Treasures” De växer alldeles för bra! Sen så behöver jag sticklingar till Earthboxlådorna och till några vänner. Även  ”Aztek Negro” som är en högväxande coctailtomat måste…

Gnocci med champinjonsås Farbror GRön

Gnocchi med gräddig champinjonsås

apr 29, 2012

En dag hittade vi ett recept på hemmagjord gnocchi i en tidning. Det verkade inte alls svårt. Vi provade och förstod att detta skulle nu bli vår nya favoriträtt. Gnocchi…

Pizzasallad

Pizzasallad

apr 28, 2012

Ibland får jag för mig att göra min egna pizzasallad. Det är verkligen en lyx i vårt hem att äta den till hemgjorda pizza. Alla i vår familj älskar den, stora…

Frösådd av sodaört, malabarspenat, isört mm

Frösådd av sodaört, malabarspenat, isört mm

apr 27, 2012

Dags att fröså lite smarriga växter: Sodaört, djungelgurka, salladsgurka,  röd malabarspenat, trädgårdsportlak och isört. Alla dessa växter ska fungera för inomhusodling. Kanske kan jag få ihop en inomhusodlad sallad i…

Ytterligare en plats att odla på

Ytterligare en plats att odla på

apr 27, 2012

Det här projektet har jag haft i baktankarna länge. Den här platsen har i princip full sol från 11-20 under sommaren och borde enligt mina beräkningar bli ett utmärkt ställe…


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.