Lagringsdugliga tomater – en framtida investering
Har du testat lagringsdugliga tomater, tomater som man kan lagra länge, ända in i nästa odlingsår? Om inte är det dags att pröva. Mat som håller sig fräsch länge är…
Frönyheter från Impecta Fröhandel – de här tyckte vi var spännande
Vid den här tiden på året släpper Impecta Fröhandel sina frönyheter. Det innebär att det är svårt att dra i handbromsen och faktiskt inget man ska försöka sig på att…
Erbjudande för Premium-läsare
Från och med i dag, den 1 november erbjuder vi alla Premium-läsare rabatt på vissa av våra produkter i vår webbshop. Just nu är det endagskurserna som erbjudandet gäller. Du…
Skörda paprikor gröna – njut av flera skördar
Vi skördar paprikor gröna, ja till en början i alla fall. Det var faktiskt lite av en slump att vi upptäckte att vi kunde få minst dubbelt så stor skörd…
Syrad potatis till egna pommes frites
Äntligen testade vi att syra potatis för att göra pommes frites och gud så bra det blev! Efter att en av våra självhushållarvänner Lillian Maria Svensk gång på gång pratat…
Anlägga en pallkrageodling och välja jord
Kanske funderar du på att anlägga en odling? Har tankarna då lutat åt pallkragar? Här kommer våra tips kring pallkrageodling. Om man vill starta upp en odling på ganska kort…
5 ettåriga örter som vi odlar och varför
Att ha egna ettåriga örter i sin trädgård för att kunna skörda av till sin matlagning är verkligen lyxigt. Varje år har vi ett flertal olika örter som vi odlar,…
6 fleråriga örter vi odlar och varför
Att ha en egen örtagård att kunna gå till och plocka kryddiga växter till sin matlagning är en lyx. Varje år har vi olika örter som vi odlar, vissa är…
Flytande näring – 6 varianter
Att gödsla med flytande näring är ofta ett bra och relativt enkelt sätt att se till att ens växter får det de behöver. Det finns en hel del färdiga produkter…
Odla i kris – fem grödor för överlevnad
Vad ska man satsa på för grödor att odla under kristid, grödor som får oss att överleva så länge som möjligt? Grödor som ger mycket och som är enkla att…
Odla bladgrönsaker inomhus
Under vår mörka vinter i Skandinavien är det inte helt fel att skaffa sig färska bladgrönsaker på egen hand genom att odla inomhus. Vi brukar göra på två sätt, antingen…
Miso – äventyret med att skapa egen umami
Jag har blivit förälskad i miso, den fermenterade bönpastan som härstammar från Japan och jag har lagat den tre gånger de senaste tre åren, både på sojabönor och svenska gråärtor.…