Tofu med enbärssås

Tofu potatis enbärssås

En knaprig tofu med en gräddig lingonsås, samt ugnsbakad potatis med ramslöksolja. En höstig rätt med viltsmak fast helt utan kött.

Ingredienser 4 port
1-2 paket Tofu naturell
Japansk soja
2  msk  rapsolja
1 tärning grönsaksbuljong
7-10  medelstora potatisar, gärna fast potatis.
3 dl grädde alt. havre, soja- eller annan växtbaserad variant
10 enbärskorn, mortlade
4 msk öl, mörk lager
2 tsk lingonsylt eller t ex vinbärsgele.
Salt
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i 2-3 mm tjocka skivor och fördela den i en djup ugnsplåt, gärna med ett bakplåtspapper i botten. Ringla på 1-3 msk olja av vardera raps- och ramslöksolja, salta med vanligt salt eller örtsalt. Baka potatisarna så att de blir knapriga och får yta, ca 25-40 min beroende på ugn.
Häll grädde, öl, lingonsylt, några stänk japansk soja, 1 smulad buljongtärning samt 8 mortlade enbärskorn i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen småputtra på medelvärme tills den tjockar till sig.
Medan såsen småputtrar, och du har ca 5 minuter kvar på potatisen i ugnen, sätter du en stekpanna på spisen på högsta värme och ringlar i ca 2-4 msk rapsolja i pannan. Skiva tofun i halvcentimeter tjocka skivor och stek den knaprig på båda sidor. När den är färdigstekt och fortfarande varm, stänker du på japansk soja på båda sidorna. Ta ut potatisen och servera!

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *