Ibland vill man göra en paj på ett nytt sätt. I det här receptet har vi försökt att minska ner på kolhydrater och skapat en deg utav mandelmjöl istället för vetemjöl. Pajskalet är lite smuligt med otroligt god ihop med pestofyllningen.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
125 g smör
1 äggula
1 krm salt
1-2 msk sesamfrön
Fyllning
2 ägg
2 dl grädde
1 dl riven lagrad ost
1 dl pesto
salt & peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck sedan ut den i en pajform, gärna en med löstagbar kant. Ställ in pajformen i frysen. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Häll sedan i fyllningen och grädda pajen i ca 30 minuter. Pajskalet bränns lätt och därför kan man behöva lägga folie över. Servera denna pestopaj med en härlig sallad.
Andra goda pajer som finns i vår receptgalleri:
Ogräspaj med kirskål och löktrav, Tacopaj med vegofärs, Broccolipaj med fetaost
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar