Kanderade äpplen, lika gott som godis

Detta recept är utarbetat av Farbror Gröns son Moses. Både Tora och Moses och har ett genuint matintresse och kommer kliva in mer och mer på bloggen med sina recept. Genom dessa kanderade äpplen kan man äntligen säga att ”frukt är godis”!

En kväll när jag som vanligt satt och strökollade på klipp, fick jag se en film med en kille som lagade mat. Jag gick in på kontot och såg när han kanderade saker. Då ville jag själv kandera saker. Vi hade bara äpplen hemma så jag kanderade äpplen.

Ingredienser för 4 personer

  • Fyra stycken små eller tre stycken stora äpplen
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • grillpinnar
  • lite kallt vatten för att kyla ner de heta äpplena med (gärna med is i)

Gör så här: Koka i hop vattnet och sockret i en kastrull på högsta värmen. Medans de kokar ihop så stoppar du in träpinnarna i äpplena. När sockret och vattnet fått en lite brunare färg så drar du äpplena i sockerlagen så den får ett jämt lager med socker runt äpplet. Doppa äpplena i vattnet så att sockret stelnar. Njut av era kanderade äpplen:)

Moses Wätterbäck

Kanderade äpplen förvaras bäst upprätt

Jag, Johannes är delvis uppväxt med kanderade äpplen men har inte ätit dem sedan jag var typ 7 år. Min pappa brukade köpa kanderade äpplen på den anrika godisaffären Augusta Jansson i samband med julen. Så när Moses stod och gjorde detta härom kvällen var det ytterst spännande, jag kunde inte ana att det skulle vara så otroligt gott. Det var inte bara minnena som lurade mig att tro att detta var det lyxigaste godis man kan tänka sig. Jag blev glatt överraskad när Moses berättade att han ville laga kanderade äpplen. Smakprovet av det första äpplet resulterade att vi stod hela familjen och smaskade oss alla äpplena på mindre än 10 min, vi kunde inte sluta äta. Äntligen kan man säga att frukt är godis!

Ett varningens ord: Har du känsliga tänder, bryggor eller lagningar osv ska du vara försiktig med att äta dessa läckra äpplen, man får verkligen arbeta med både käkmuskler och tänder.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *