Hjälp oss välja omslag!

Nu behöver vi din hjälp. Hur tycker du att omslaget till vår nya bok Flera fingrar gröna, ska se ut? Nedan presenteras tre förslag på omslagsfärger.

Denna vecka är minst sagt hektisk. Vi är i sluttampen på manusskrivandet till vår nya bok Flera fingrar gröna som är en uppföljare till vår första odlingshandbok Alla fingrar gröna. Bokens upplägg påminner om den tidigare på så sätt att det är lika många odlingsinstruktioner, men helt andra grödor. Ett flertal grödor är perenner denna gång och en del grönsaker är väldigt exklusiva.

En nyhet är en del som vi kallar odlingens årshjul, där vi presenterar vad vi gör det olika månaderna. Du kommer att få läsa om vad som sås, planteras om, klipps ner, skördas, fryses, torkas och mycket mer.

Förlaget Bonnier Fakta väntar med spänning på vårt manus. Men så fort som möjligt vill de veta vilken färg vi önskar på omslaget. Det är samma typ av plast som i Alla fingrar gröna.

Vad tycker du och varför? Snälla, hjälp oss i detta svåra beslut. Nyanser och färg på titel och konturer kommer diskuteras senare, men nu är det främst färgen som måste bestämmas.

Om du vill dela med dig av dina tankar, kommentera i fältet nedan.

 Vi är så tacksamma för era tankar och funderingar.

Johannes Wätterbäck och Theres Lundén


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.
43 Comments

 1. Tycker mörkgrön är finast och harmoniserar med er redan befintliga bok, men vill ni att man ska hitta boken i trädgården så kanske nåt av dem andra passar bättre. Rosa finns inte som förslag men det hade passat fint till grönt. 😁

 2. Först tänkte jag att en mörkare grön än den andra boken skulle vara bra. Man ser då att de hör ihop, men inte är samma bok.
  Sedan tyckte jag att den orangea var härlig att se på och med grön text så matchar den första boken också. Den röda hade för stark färg, i mitt tycke. Det var sämsta alternativet

 3. Jag röstar för antingen mörkgrönt – för att följa vidare i serien med gröna böcker men ändå med nyansskillnad för att lätt se vilken som är vilken. Eller så den orangea, påminner om morötter och det blir man ju alltid glad av. Den röda associerar jag med stopp, förbud och saker som kräver omedelbar uppmärksamhet. Nog för att ni vill ha uppmärksamhet till boken men kanske inte av den sorten.

 4. Föredrar den.mörkgröna, vilken associerar till odling och ser harmonisk ut bredvid er första bok. Den röda känns inte rätt, (för tung ) orange är lite mjukare (“krasse’, men båda de alternativen riskerar att kolliderar med den ljusare gröna “alla fingrar…”.

 5. Orange blir finast. Den passar så bra bredvid den gröna.
  Jag kommer att tänka på pumpa, som för mig betyder både växtkraft och odlarglädje.

 6. Hej!
  Jag har väldigt svårt för det orangea och röda. Så jag tycker det gröna förslaget. Även om jag förstår det praktiska i att inte ha grönt.

  Lycka till med valet!

 7. Orange.
  Då blir det som i växtriket: först grön och omogen, sen mognar det på (orange) för att sedan bli röd och mogen. (Där har du din tredje bok) röd. 😉

 8. Tycker den orange av dessa 3 men egentligen tycker jag grön men inte så mörka grön ni har som alternativ här.

 9. Hej! Jag tycker att det orange omslaget är snyggast. En dum fråga, varför flera i stället för fler?

 10. Jag gillar den oranga. Den drar ögonen till sig och skulle se snygg ut bredvid er första bok. Dom kompletterar varann bra.
  Den gröna trycker jag är för mörk. Rött är för mig (inte alla nyanser av rött) en invand varningsfärg som signalerar fara.

 11. Den orange, med grön text, ser gladast och vänligast ut. Den gröna är tråkig och den röda är för påträngande.

 12. Jag röstar på den oranga boken. Den ser så härligt fräsch ut och sticker ut. Man får syn på den direkt och blir både glad och nyfiken. Om det blir den oranga boken, tycker jag att texten ska fortsätta att vara grön, det ser så jättebra ut. Och färga gärna fingerspetsarna på händerna lätt gröna. Kunde vara en kul touch.
  Lycka till med allt!

 13. Jag tänkte först det röda, men tycker nog det orangea matchar bra mot Alla fingrar grönas omslag. Så “orange” säger jag. 🙂

 14. Definitivt den orange! Harmonierar bäst med förra boken
  Grönt hade ni senast .
  Den röda för stark i färgen.
  Så tycker jag😊

 15. Orange. Då syns den om man tar med den ut i grönska och lyckas förlägga den någonstans. Supersnyggt.

 16. Absolut orange, passar så fint till den gröna nyans på den första boken och är en glad färg.

 17. Orange! Orange är en färg som sticker ut lite och för mig är orange förknippat med mod. Jag skulle ÄLSKA att ha en bok som sticker ut från mängden i hyllan 😀

 18. Håller på den orange! Skiljer sig från den första boken och passar ändå bra till de gröna fingrarna. Väntar på att läsa den!

 19. Orange, den syns ordentligt i växthuset!
  Den mörkgröna är lite för mörk men den tar en stark andra plats.

 20. Om konturerna av händerna är gröna så tycker jag den orangea skulle bli jättefin och skilja sig från den den första boken. I andra hand tycker jag den mörkt gröna, nåt grönt måste det vara 😉😎😊

 21. Först tänkte jag spontant grön men den känns lite för mörk så jag röstar nog på ORANGE för den hittar man snabbt iallafall, jag lägger ner för mycket tid på att leta böcker.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *