Halloumivåfflor med fänkålsröra

Halloumivåfflor

Ett av förra årets mest populära recept var halloumivåffla. Åtminstone om man vill tro på sådant som återkommande ploppar upp i receptreklam. Vi testade vi också. I receptet stod att man enbart skulle grovrivna en halloumi och strö över en msk potatismjöl. Blandningen skulle läggas i våffeljärnet och vips vara klar. Våfflan blev verkligen frasig, men oj så salt. Barnen fick lov att dricka en massa vatten. Dessutom blev det bara två våfflor på en halloumi, vilken kan bli rejält kostsamt om man lever i en stor familj.

I detta recept har vi istället gjort en vanlig våffelsmet med riven halloumi i. Kanske inte lika frasig, men absolut en nya favorit bland våra recept.

Ingredienser till 5-6 matiga halloumivåfflor

50 gram smör
2 dl vetemjöl/kikärtsmjöl
0,25-0,5 tsk bakpulver
2, 5 dl mjölk
1 ägg

1 förpackning halloumi
(i vanlig våffelsmet tillsätts en gnutta salt, här tycker vi att halloumisältan räcker)

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Grovriv halloumi. Vispa samman mjöl, bakpulver, och mjölk till en jämn smet. Tillsätt ägget och blanda väl. Sist blandar man i smöret och halloumi och därefter är det dags att grädda våfflorna.

Halloumivåfflor kan serveras med tex en röra med fänkål och jordnötter.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *