Frönyheter från Impecta Fröhandel – de här tyckte vi var spännande

Vid den här tiden på året släpper Impecta Fröhandel sina frönyheter. Det innebär att det är svårt att dra i handbromsen och faktiskt inget man ska försöka sig på att göra. Vi som odlat ett tag vet att det inte går att begränsa fröinköpen – det är en del av odlandet. För dig som är premiumläsare på Farbror Grön ger Impecta Fröhandel en exklusiv rabatt på 25% på alla nyheter, lite som ett plåster på såren för vårt omåttliga men sköna begär. Den hemliga rabattkoden ligger längst ner i inlägget.

Det här inlägget gör vi tillsammans med Impecta Fröhandel Kika på deras frönyheter: Frönyheter

För varje år kommer det nya frön till växter vi vill odla och äldre vi vill fortsätta med. Det gör att antalet sorter och växter ökar från år till år. Det är få saker som kan få oss att känna så mycket glädje som frön. Först en påse som gör oss lyckliga över förväntad blomning och skörd och sedan den organiska resan med frösådder och omplanteringar och till slut få möta dem i verkligheten. Denna resa, som gör livet mer levande, har jag blivit beroende av sedan jag började odla. Det underbara är att denna resa bara ger mer och blir vackrare för varje odlingsår som går.

Årets nyheter

I princip vill jag ha alla nyheter varje år men även jag måste se lite realistiskt på tillvaron. Jag har inte riktigt tiden eller platsen. I år släpper Impecta Fröhandel frön till 160 nya sorter. Det var svårt att välja men tillslut kunde jag välja ut 17 sorter. Här nedanför berätta jag lite mer ingående om varför jag valde just dessa. Jag länkar till dem på Impectas sida så att du lätt kan ta dig dit och läsa mer. Lite här och där kommer jag också lägga in tidigare länkar om hur vi odlar dessa växter. Men först har jag delat upp dem i två kategorier, ätbara nyheter och blommande nyheter.

Ätbara nyheter jag tänker odla

Blommande nyheter jag tänker odla

Mina planer kring odlingen av nyheterna

Alltid när jag beställer frön har jag en bild över var och hur jag ska odla dem. Jag kan liksom inte låta bli att måla upp fantastiska bilder i huvudet över rabatter eller samodlingar där blommorna ska växa. När det gäller ätbara växter får jag istället tankar om hur de ska odlas. Vilka ska kallsås och vilka ska det inte. Hur de ska användas i kommande matlagning är också spännande att tänka kring redan i fröbeställningsstadiet.

Mina tankar kring de ätbara nyheterna

För dig som är premiumläsare på Farbror Grön ger Impecta Fröhadel en exklusiv rabatt på 25%. Du som är inloggad som Premiumläsare finner rabattkoden längst ner i inlägget.

Vill du bli premiumläsare, få tillgång till rabattkoden, läsa allt som vi gör och samtidigt bidra till vårt arbete kan du läsa mer här: Premiumprenumerationer

_________________________________________

Fortsättningen på denna artikel kan läsas av dig som är Premium-läsare.

  Logga in Mer om prenumerationer

Hälsningar Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

__________________ _________________

 

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Frönyheter från Impecta Fröhandel – de här tyckte vi var spännande”

 1. Profilbild för Kerstin Borg
  Kerstin Borg

  Frestare där, jag har ju allt!
  MEN förstås inte de nya. Åhhh, det blir nog några fler ändå.
  Tack för rabatten 🤗
  Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *