Farbror Gröns grödor blir posters!


Att skriva en illustrerad odlingbok kräver att man odlar fram fina grödor att fotografera. Vi stannade inte där utan skickade vidare våra fotoförlagor till akvarellisten Tatiana Shirbidova som bor i Barnaul i Sibirien. Tillbaka kom helt magiska bilder. Tänk att hon suttit med pensel och målat av veranda liten detalj. Och tänk att dessa fantastiska goda och fina grödor vuxit i våra trädgårdar. Vallmon och vitkålen är från stadsodlingen vi kallar tillsammansodlingen, Pak choi -plantan och bladkålsbuketten har vuxit i vårt växthus, kålrabbin och blomkålen har vuxit på takfarmen och svart- och haverrötterna är från skogsträdgården.

Redan efter vår bok Alla fingrar grön efterfrågades posters på de vackra illustrationerna. Vi kan nu med både glädje och stolthet berätta att posters utifrån Flera fingrar gröna är på gång. Vi skulle bara vilja ha lite hjälp med era tankar kring urvalet.

Bilderna är målade efter att passa in i bokformatet och därför kan motiven inte göras om på något vis. Det kan komma att bli fler motiv allt eftersom, men i nuläget har vi valt ut dessa sju. Frågan är nu, vilka/vilket motiv tycker du bäst om?

Kommentera i fältet nedan vilka siffror (bilder) du tycker bäst om och skulle vilja ha som posters. Skriv gärna också om du föredrar de stående varianterna framför de liggande eller tvärtom. Vad är snyggast tycker du, frilagd bild eller bild som täcker hela ytan? Utifrån era tankar kan vi lättare planera för tryckning och upplagor och eventuella framtida motiv.

Tack för att ni hjälper oss!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

70 Comments

 1. Jag Gillar dem alla, men 5 och 2 är favoriter.
  De med djupare färger som ej är frilagda tycker jag bäst om. De med vit bakgrund är också snygga, men är mycket vanligare. De liknar så mycket man sett tidigare.
  Jag tycker stående format är snyggast, även om det inte ör avgörande.
  Fantastiska bilder!

  1. 3, 4, 6 tycker jag bäst om- men alla är undersköna❣️
   Vackra precis som de är❣️

 2. Jag tycker bäst om dom liggande (1,2,5,6,7). Tycker bild som täcker hela ytan är snyggare framför frilagda. Vad ni än väljer kommer det att bli bra, bilderna är fantastiska!

 3. Jag skulle välja bild 5, tycker den bilden är jättefin!
  Den bilden passar bra som liggande format.

 4. Så kul!!! 😀
  1,6 och 7. Liggandes, möjligen 6 ståendes.
  (Och vill inflika att jag skulle föredra storleken 30×40, inte större. Tycker det är avårt att få plats med fler större tavlor hemma.)

 5. Nr. 6 och 7 skulle jag jättegärna beställa om de var posters!! Fast alla bilderna är helt ljuvliga! Tycker att de bör täcka hela ytan. Lycka till med både boken och posters! Vilket fint jobb ni gör med att inspirera!

 6. Nummer 3 vill jag ha! Föredrar nog frilagda bilder i stående format. Men nummer 7 var också fin.

 7. Hej!

  Fantastiska bilder! Det är ju högst personligt vad man tycker, de är alla fina. Mina favoriter är 2, 3 och 6. Gillar både att bilden skulle uppta hela ytan och att det finns en kant (finns fördelar med båda). Stående eller liggande beror på motivet hur det tar sig. Vilket härligt initiativ av er att vända er till en konstnär! Ser fram emot att inhandla en plansch sedan!

  Varma hälsningar,
  Mika Frost

 8. Hej!
  Underbara bilder verkligen!

  Jag föredrar bild som täcker hela ytan, liggande bild och min absoluta favorit är nummer 7.

  Stort lycka till med att sprida den vackra grönskan!

  Vänligen
  Helene Dresler

 9. 5 och 6 är mina favoriter, älskar kålrabbi både att äta och se på. Vallmo vacker både att se när den blommat och torkad. Gärna på liggande posters.

 10. Alla bilder är så fina. Mina favoriter är bild 3,4 och 6. Vill gärna ha bilderna stående och tycker de frilagda är finast.
  Skulle gärna ha dessa hemma😍
  Ida

 11. Bild 1, 5 och 6 tilltalar mig mest. Tycker det är bäst med liggande bilder. Om det är heltäckande eller frilagd bild tycker inte jag har så stor betydelse, för mig är det helheten. Kålrabbibilder gör mig sugen på att köpa frö och prova att odla. Har odlat i över 30 år men aldrig haft kålrabbi 🙂 En vacker grönsak och förhoppningsvis god också.

 12. Så fantastisk!
  Alla bilderna är underbara😍
  Men eftersom ni nu frågar så föredrar jag 3,4 och 6. Jag tycker jätte mycket om designen på 3 och 4 (lite gamla skolplakat) också att dem är stående.
  Ser fram emot er nya bok🤩

 13. Hej
  Underbara bilder! Nr 3 skulle behöva mer “luft” runt betornna så de får plats i bilden. Bild nr 6 blir snyggare i stående format med något längre stjälkar.

  1. Bilderna är som de är, beskärda alltså. Konstnären har målat dem på detta vis för att passa in i bokens format, så motiven kan inte göras om eller förändras. Hade vi haft posters i åtanke från början hade vi kanske tänkt annorlunda.

 14. Nr 3 och 4.
  Alla motiv är så förtrollande vackra. Inredningsmässigt är det enklare när ett objekt omges av vitt då det är lättare att passa in i olika hem. Därav mitt val ovan!

 15. 3+4 ståendes
  6 liggandes
  Precis som dom är redan. Fantastiska.
  Format 21*30 och 30*40 är perfekt.

 16. Jag gillar nr 6 (fantastiskt skir och fin) och 7 bäst! De är ju liggande… men egentligen försrar jag faktiskt stående (men liggande är helt ok). Stående är enklare att placera brevid varandra.

 17. Tycker alla bilder är fina, men nr 5 väger nog över lite -bäst i liggande format..

 18. Många fina förslag på posters, dessa tyckte jag om 😍
  7 – Liggande och heltäckande. Den utstrålar en vacker komposition, bladen krispighet och dess bladvener. Ljuset i mitten får ögat drar sig dit och beundra djupet i bilden av kålens kompakta form inifrån och hur de öppnar upp sig längre ut i kanterna på bilden. Färgen ger värme och hela bilden utstråla god fräsch grönsak.

  5 – Stående. Alltid varit svag för vallmo och den är en ståtligt vacker skönhet, solitär och i grupp, med sina stjälkar upp till knopp, halvt utslagen blomma och även den runda form som frökapslarna har när de praktfull svajar i vinden. Bilden gör sig vacker mot himmel men jag föredrar vallmo på vit bakgrund och att dess skuggor finns med som förtydligar djupet utöver vallmons skönhet.

 19. Stående eller liggande beror helt på format och motiv. Bild 3 och 4 skulle bli fina som posters men bild 6 är helt magisk! Den skulle jag verkligen vilja ha på en av mina väggar!

 20. Underbara bilder 1,3,4,5, och 7 är mina favoriter. Varför “bara” som posters? Varför inte även vykort? Liggande eller stående beror på motivet. Måste jag välja så stående. A4 heller än A1 (det ryms fler), men större format möjliga om än beställningsvara. Kul och bra jobbat!

 21. Så underbara bilder allihop, men om jag måste välja är mina favoriter nr 7, 5 och 2, dessa gör sig nog bäst i liggande format. Är generellt mest förtjust i frilagda bilder. Jag tycker ni har presenterat bilderna i sitt bästa format redan nu.

 22. Vackra bilder allihop, men mina favoriter är nr 3 och 4, lite skolplanschkänsla. Det är så skönt att vila ögonen på det rena, enkla, tydliga. Jag föredrar stående, men det beror alldeles på motivet.
  Så – dessa två, och fler liknande dom, skulle jag köpa direkt 😍

 23. Nr 6. Skulle föredra ståendes. Föredrar frilagt. Och vackert med den lilla färgen.

 24. Fantastiske bilder. Nr.7 utpeker seg helt spesielt synes jeg. Liggende eller stående er avhengig av motivet.
  Gleder meg til en plansje av nr.7😊

 25. Föredrar egentligen stående men de flesta ser ut som de är gjorda som ett liggande format. Jag gillar alla men extra mycket 3,4,5,6. 3 och 4 gör sig bäst stående, de andra liggande. Det är också lättare att göra en snygg ” vägg” med både liggande och stående format. A4 och A5 gillar jag.

 26. Nummer 1 är min favorit. Älskar kontrasten med plåtburken! Föredrar heltäckande liggande. Mycket vackra bilder!!!

 27. 5 och 7, det är mer baserat på vad jag tycker om mer än vilka bilder som jag tycker är finast, för de är allihop fina.
  Jag att vi alla har olika önskemål så det kan bli svårt att få ihop det. Print on demand kanske?
  Vad det gäller liggande eller stående, frilagt eller inte beror ju mycket på motivet.
  Tänker att en del gärna vill ha en serie frilagda med stående motiv i mindre storlek, för mer minimalistisk enhetlighet.
  Andra vill säkert gärna ha en stor på sin favorit och beroende på utrymmet där den ska hängas välja mellan några storlekar och stående/liggande.

  Många av motiven skulle bli hur fina som helst på canvas, typ kålrabbin, betor, fänkål och majrova på ganska stor canvas är något jag skulle titta extra på. Och motiven på brickor och glasunderlägg tror jag skulle vara uppskattat också! Men det är något att fundera på längre fram antar jag.

  Hoppas det komer finnas möjlighet att välja ur första boken senare också.

 28. Min absoluta favorit är blomkålen, nr 2. Jag fastnade för bladens djupa färger och tycker om att bilden fyller ut hela ytan. Andra favoriter är bild nr 1 och 6 – de har båda otroligt fina detaljer på blad och blommor.

 29. 3,4 och 7 är mina favoriter. Ståendes föredrar jag, samt de som är ”utan bakgrund”. Så vackra allihop och vilket arbete!

 30. Bilden på vitkålen gör mig så hungrig! Den är så vacker och ser verkligen god ut, den skulle jag vilja ha på väggen!

 31. Nummer 3 och 4 tycker jag bäst om. Eleganta, stilrena och fungerar i alla miljöer.

 32. Måste jag välja ett motiv så blir det nr 6 . Den kan hänga både i sovrummet och vardagsrummet hos mig .
  Välj ut motiv som går att kombinera ihop på en vägg , då både liggande och stående motiv . Det tycker jag att ni gjort med dessa bilder redan. Dom går att hänga upp tillsammans som ett tavelarragemang .
  Mina två döttrar valde ut posters från ett företag på nätet , köpte ramar själva och skapade fotoväggar . Det är det senaste 😉
  Jag tror ni kommer sälja bra att dessa vackra poster och satsar ni på att posters kan kombineras ihop med någon gemensam nämnare tex färg , form , rotfrukter , sallader , kål osv så kommer det skapa en merförsäljning om kunderna köper fler posters att sätta upp tillsammans som en tavelvägg.
  Tyvärr har jag ingen vägg att hänga tavlor på i köket , annars hade jag skapat en grönsaksvägg med era posters nu.
  Dom är jättefina .

 33. 5 an tycker jag bäst om. Önskar ni tar fram en planch m aubergin, som är vacker och en favorit hos mig!

 34. 2an och 6an skulle jag vilja ha.
  Vet inte riktigt vilken storlek för jag har ingen plan för vart jag skulle vilja ha dem i mitt hus. De är ju väldigt köksrelaterade men jag har inga väggar lediga i köket. Fast valmon kan ju vara vart som helst.

 35. Av de här är de liggande ej frilagda finast!
  Kålen, blomkålen och rödbetan(?)r finast.
  Men frilagda och stående är också fina men kanske mer traditionella.
  Beror på motivet skjlle jag säga…
  Men de är fantastiska! Som de är så frilägg inte. Såna växtbilder finns det fler av!
  Å dessa bilder är one of a klnd tycker jag. Så bearbeta dem så lite som möjligt!

 36. 3 och 7 är klart bäst. Eftersom många (särskilt hyres) väggar är vita, så hänger jag hellre upp motiv med färg ända ut i kanterna. Den vita bakgrunden kan annars smälta in med väggen, om man inte har en ram som tydligt avgränsar, och jag har hellre fokus på bilden än ramen 🙂

 37. 3 är helt klar en vinnare. Fint med frilagd. Och denna bild har ganska mörka partier, vilket ger den skarpa kontraster. Kan påverka att jag tittar i telefonen vilket kräver extra tydlighet.

  Vallmo är vacker, men blommor finns det ju goot om på bild.

 38. 1, 2, 5, 6 är otroligt vackra men så även de andra – vilket fantastiskt arbete i dom alla

 39. 1:an tycker jag bäst om, men även 2:an blomkålen. Vallmon är vacker, men den ser ensam ut utan någon kontext.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *