Gillar du saffranspannkakor men vill undvika vetemjöl och socker. De här saffransmuffisarna fungerar som ett skapligt komplement till saffranspannkaka. Njut dem fortfarande varma från ugnen med lite grädde och färska hallon!
Ingredienser till 10-12 muffins
4 ägg
2 msk honung
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 påse, 0,5g saffran
2 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk mandelmör i toppen på varje muffins
Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung så fluffigt du kan. Häll därefter i alla ingredienser förutom mandelsmöret och låt smeten stå och svälla i 10-30 min. Häll smeten i muffinsplåten/ formarna och klicka i en tesked mandelsmör på toppen av varje muffins, snurra ner den ytligt ett varv i smeten, bara så att mandelsmöret inte lägger sig ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar