Din varukorg är för närvarande tom!
Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12
Kursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt, enkelt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring. Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gått har jag testat med flera växter och det har fungerat så otroligt bra! Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Under odlingsdagen på hälsans hus går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att så kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart.
Vi kommer även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Av naturliga skäl kommer vi även att komma in i samtal om att odla i kris och att odla sig ur krisen. Föredrag varvas med praktiska moment. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder.
Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.
Kursinfo
Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm) Datum: Söndagen den 17 december 2023
Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13) Rekommendation: En populär restaurang med grön buffé finns i samma hus https://hermans.se/helgbuffe/. Boka gärna bord i förväg.
Övrigt: Kaffe, kaka och frukt ingår i priset. Ta med en påse att bära dina sådder i.
Välkommen till en grön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade.
Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén / Välkommen in i vår kalla och enkla värld!
Våra senaste inlägg
- Tacosås – vi gör vår egna2012 testade vi att göra egen tacosås (salsa) för första gången. Resultatet blev bättre än vad vi hade kunnat ana och den köpta såsen bleknade vid första skeden i munnen. Vi har förstått… Läs mer: Tacosås – vi gör vår egna
- Vårblommande lökar – dags att beställaJösses, är det redan dags att beställa vårblommande lökar till vårens blomsterfägring? Absolut, nu är tiden inne! Är man ute i god tid hinner man få ner lökarna i tid, så att de… Läs mer: Vårblommande lökar – dags att beställa
- Är ni helt självhushållande på grönsaker?Är ni självhushållande på det mesta året om?” är en fråga vi ofta får, speciellt när någon tidning ska göra ett reportage om oss. Svaret blir både ja och nej. Man behöver inte… Läs mer: Är ni helt självhushållande på grönsaker?
- Kålrabbisallad med vitlök, salladslök och chiliDet är så roligt att odla kålrabbi, men ibland är det lite svårt att veta hur man ska använda grönsaken. Här kommer ett fantastiskt recept på en kålrabbisallad med asiatisk touch som Johannes… Läs mer: Kålrabbisallad med vitlök, salladslök och chili
- Gratis föreläsning med Farbror Grön 10/9 i Smedjebacken och den 12/9 i Nora.Gratis föreläsning i Bergslagen! Snart har, jag Johannes, besökt samtliga kommuner i bergslagen (10 st) och pratat odling och inspirerat till självhushåll. Fantastiskt härligt att träffa er alla som har dykt upp. Tisdagen… Läs mer: Gratis föreläsning med Farbror Grön 10/9 i Smedjebacken och den 12/9 i Nora.
- Gör som vi om du gillar detGör som vi om du gillar det! Så här ser tomatsorten Sart roloise ut efter 2-3 veckor på fat i köket i rumstemperatur och normalt ljus. Bild 2, så här såg de ut… Läs mer: Gör som vi om du gillar det
- Stenhammar slottI slutet av augusti dök vi upp på Stenhammar slott utanför Flen och var med på evenemanget Världens musik och mat. Väl där dök både Hans majestät Konungen och Drottning Silvia upp. Det… Läs mer: Stenhammar slott
- Eget örtsaltAtt göra eget örtsalt är kanske det självhushållartips vi rekommenderar de flesta odlare att verkligen testa om man ännu inte gjort det. Att göra eget örtsalt är som att fånga odlingssäsongens smaker och… Läs mer: Eget örtsalt
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Kommentarer
2 svar till ”Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12”
Hej, jag bor i Göteborg o har ingen möjlighet att komma till Stockholm vid tillfälle för ”odla kallt” finns det dokumentation i ämnet el kan man ta del digitalt?
Med vänlig hälsning,/KarinVi har en bok med titeln Odla kallt, som tar upp allt. Den finns på Bokus och Adlibris till exempel. Vi planerar också både digitala föreläsningar kring Odla kallt, men även någon dagskurs i Göteborgstrakten. Men inget är spikat och klart ännu. Håll utkick här på bloggen eller i våra sociala kanaler framöver.
Lämna ett svar