Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12

Kursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt, enkelt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring. Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gått har jag testat med flera växter och det har fungerat så otroligt bra! Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”

Under odlingsdagen på hälsans hus går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att så kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart.

Vi kommer även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Av naturliga skäl kommer vi även att komma in i samtal om att odla i kris och att odla sig ur krisen. Föredrag varvas med praktiska moment. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder.

Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna  samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.

Kursinfo

Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm) Datum: Söndagen den 17 december 2023

Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13) Rekommendation: En populär restaurang med grön buffé finns i samma hus https://hermans.se/helgbuffe/. Boka gärna bord i förväg.

Övrigt: Kaffe, kaka och frukt ingår i priset. Ta med en påse att bära dina sådder i.

Välkommen till en grön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade.

Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén / Välkommen in i vår kalla och enkla värld! 

 

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12”

 1. Profilbild för Karin Apelskog
  Karin Apelskog

  Hej, jag bor i Göteborg o har ingen möjlighet att komma till Stockholm vid tillfälle för ”odla kallt” finns det dokumentation i ämnet el kan man ta del digitalt?
  Med vänlig hälsning,/Karin

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Vi har en bok med titeln Odla kallt, som tar upp allt. Den finns på Bokus och Adlibris till exempel. Vi planerar också både digitala föreläsningar kring Odla kallt, men även någon dagskurs i Göteborgstrakten. Men inget är spikat och klart ännu. Håll utkick här på bloggen eller i våra sociala kanaler framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *