Din varukorg är för närvarande tom!
Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12

Kursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt, enkelt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring. Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gått har jag testat med flera växter och det har fungerat så otroligt bra! Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Under odlingsdagen på hälsans hus går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att så kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart.
Vi kommer även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Av naturliga skäl kommer vi även att komma in i samtal om att odla i kris och att odla sig ur krisen. Föredrag varvas med praktiska moment. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder.
Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.
Kursinfo
Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm) Datum: Söndagen den 17 december 2023
Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13) Rekommendation: En populär restaurang med grön buffé finns i samma hus https://hermans.se/helgbuffe/. Boka gärna bord i förväg.
Övrigt: Kaffe, kaka och frukt ingår i priset. Ta med en påse att bära dina sådder i.
Välkommen till en grön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade.
Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén / Välkommen in i vår kalla och enkla värld!
Våra senaste inlägg
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
- Så får du stora rabarberplantorAtt kunna skörda mycket rabarber från maffiga plantor är något som många odlare hoppas på. Men inte sällan hör vi om människor som tagit över en trädgård med gamla rabarberplantor och blivit besvikna… Läs mer: Så får du stora rabarberplantor
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12”
Hej, jag bor i Göteborg o har ingen möjlighet att komma till Stockholm vid tillfälle för ”odla kallt” finns det dokumentation i ämnet el kan man ta del digitalt?
Med vänlig hälsning,/KarinVi har en bok med titeln Odla kallt, som tar upp allt. Den finns på Bokus och Adlibris till exempel. Vi planerar också både digitala föreläsningar kring Odla kallt, men även någon dagskurs i Göteborgstrakten. Men inget är spikat och klart ännu. Håll utkick här på bloggen eller i våra sociala kanaler framöver.
Lämna ett svar