Din varukorg är för närvarande tom!
Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12

Kursen / odlingsdagen ”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt, enkelt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring. Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gått har jag testat med flera växter och det har fungerat så otroligt bra! Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Under odlingsdagen på hälsans hus går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att så kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart.
Vi kommer även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Av naturliga skäl kommer vi även att komma in i samtal om att odla i kris och att odla sig ur krisen. Föredrag varvas med praktiska moment. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder.
Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker Flera fingrar gröna samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.
Kursinfo
Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm) Datum: Söndagen den 17 december 2023
Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13) Rekommendation: En populär restaurang med grön buffé finns i samma hus https://hermans.se/helgbuffe/. Boka gärna bord i förväg.
Övrigt: Kaffe, kaka och frukt ingår i priset. Ta med en påse att bära dina sådder i.
Välkommen till en grön dag där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade.
Boka kurs här: ”Odla kallt, hur, varför och när”
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén / Välkommen in i vår kalla och enkla värld!
Våra senaste inlägg
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
- Falafel med broccoli, persilja och korianderVi brukar göra supergod falafel på vår egenodlade broccoli som hela familjen äter med glädje. I år testar vi detta recept på ett nytt sätt. I stället för att fritera de underbara skapelserna… Läs mer: Falafel med broccoli, persilja och koriander
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Endagskurs,odlingsdag i Stockholm den 17/12”
Hej, jag bor i Göteborg o har ingen möjlighet att komma till Stockholm vid tillfälle för ”odla kallt” finns det dokumentation i ämnet el kan man ta del digitalt?
Med vänlig hälsning,/KarinVi har en bok med titeln Odla kallt, som tar upp allt. Den finns på Bokus och Adlibris till exempel. Vi planerar också både digitala föreläsningar kring Odla kallt, men även någon dagskurs i Göteborgstrakten. Men inget är spikat och klart ännu. Håll utkick här på bloggen eller i våra sociala kanaler framöver.
Lämna ett svar