När man har mycket dill kan man passa på att göra dillpesto. Gott tillsammans med färskpotatis, på bröd eller som en god sås.
Ingredienser
- 2 dl dill, hårt packat
- 0,5 dl pumpa- eller solrosfrön
- 0,5 dl lagrad ost
- 1 vitköksklyfa
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
- ev vatten eller mer olivolja att späda med
Gör så här: Rosta pumpa- eller solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått lite gyllenbrun färg. Mixa alla ingredienser förutom osten. Finriv osten och blanda i sist. Skvätt eventuellt i mer olja eller vatten till lagom konsistens. Dillpesto är gott till lättkokta grönsaker, färskpotatis eller till grillmiddagen.
I vårt receptgalleri har vi flera pestorecept. T ex grönkålspesto, ogräspesto, basilikapesto, rucolapesto, rödbetspesto och rotselleripesto
Theres Lundén
– ANNONS –
I vår bok skörda, lagra, laga finner du en mängd skördetips och recept. Boken kan beställas på tex Bokus.se.
Lämna ett svar