Chilisådd i december

Då var de första chilifröna i jorden och redan uppe. Jag har aldrig tidigare sått så tidigt men med allt ljus vi har tillgång till och stora odlingsplaner för stadsodlingar i Västerås 2014 så kommer det behövas plantor i massor.. Från vänster i bakgrunden, låda 1 Espelette, frön från Ing-Marie Abrahamsson, Låda 2 Rocoto egna frön från Takfarmen och låda 3 White Bhut Jolokia från  Anita, Billan Chilidrottningen Billfors. I de två lådorna i förgrunden med plast på Brun och gul Bhut Jolokia köpt från fröfirma samt en ordinär Bhut Jolokia från eget frö tidigt på säsongen. Märkbart hur bra grobarhet egna frön har gentemot köpta där det inte hänt någonting på en vecka.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Chilisådd i december”

 1. Så härlig syn! Nu kan jag bara inte låta bli att dra igång jag också.
  Det får bli imorgon – Rocoto från dig 🙂
  Mot våren. Tjohoo!
  / Ing-Marie

 2. Härligt! Jag har följt ditt råd att övervintra tomatplanta. Jag har ingen lampa åt den, vad ska man köpa och finns det lampor som inte är jättefula? Jag bor i en etta så jag har inget extra rum att ställa den i. Jag har stora österfönster. Jag har inte delat den i småplantor, borde jag göra det?
  Trevlig blogg du har!
  Maria

 3. Hej Maria, tack 🙂 Det där är en hel vetenskap om vilket ljus man ska anväda. Vill du veta mer och har facebook så kan jag rekommendera dig att gå med i chiliklubben, där finns massor av tips när det gäller belysningar. Just nu har jag en sänglampa över min första chilisådd med en lågenergilampa på2700K. Stig Häggkvist som kan mycket om ljus menar att man kan komma lång med biltemas lågenergilampor på 30w 4000k men dessa kräver en större armatur än en liten sänglampa. Maila mig din mailadress så kanske jag kan hitta en bild på min lampa om det kan vara till hjälp? Jag kommer testa dessa under våren och tycker att de är snygga: https://www.nelson.se//shop/assets/shop_files/nelsongarden_belysning.pdf

  Lycka till

 4. Hej!

  jag har väntat i 2 veckor nu på att mina chilifröer ska växa men inget händer 🙁
  Jag har dem i minidrivhus som har en värmeplatta. Jag har hört att man ska lägga chilifröer i vatten i några timmar innan man sår dem?
  M H V
  Sonja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *