Champinjoner odla själv

Jag frågade min dotter häromdagen om hon skulle vilja odla något. Utan någon som helst tvekan kom svaret direkt. Champinjoner pappa! Det här måste jag ta tag i direkt och uppmuntra tänkte jag, min dotter strax över tre vill odla svamp! Så fantastiskt.
Hon är galen i champinjoner och äter dem till allt man kan tänka sig, vad kan bli bättre? Jag fann med lite hjälp från mina odlarvänner ett företag som heter vivara som säljer färdiga champinjonkit för ett överkommligt pris 138 kr. Idag kickade vi igång processen och nu är det bara att vänta och se. Mer om detta framöver.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

8 svar till ”Champinjoner odla själv”

 1. Tack för tipset! Ska genast beställa då jag ändå har tänkt beställa fågelmat 🙂 Har gått och tänkt på att skaffa en champinjonodling länge nog nu 😉

  Solsken
  //Linda

 2. Jag ser fram emot att höra om champinjonodlandet. Min mamma har berättat att hon odlade champinjoner under sängen på 70-talet så jag vet att det går.Kunde kanske vara ett odlingsprojekt för mig utan balkong.

 3. Åh berätta hur det går! Jag vill också odla svamp! =)

 4. De där har jag också varit sugen på att testa. Kanske man skulle ta o beställa :),

 5. Kul att fler vill testa. Kommer hålla er underrättade 🙂 Det var en fin och fuktig mycelkaka som låg i kartongen. På mån eller tisdag ska vi tillsätta påse nr 2, vattna och sedan vänta:)

 6. Jag hade ett sånt kit för ett par år sen. Jag fick tre champinjoner. Mycket fina och goda dock, trots det höga kilopriset. Dock tror jag att det kommer gå bättre för er, mina fingrar är så ogröna att de är genomskinliga (jobbar på att få mer färg). Jag råkade vattna så att jorden blev helt rinnig och i ett fåfängt försök att torka upp det hela brände jag ihjäl odlingen med en hårtork. Gör inte så, så ska det nog gå bra! 🙂 Lycka till!

 7. Spännande! Blir det en skörd eller kan man skörda löpande under en längre period?

 8. Vi ska undvika fuktskador och hårtork, tack för att du delade din historia frujerpe. Det verkar som att man kan få flera omgångar champinjoner. Idag ska vi vattna igång det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *