Caesarsallad med halloumi

Caesarsallad med halloumi

Sedan ett halvår tillbaka har vår son ansvarat för vegetarisk Caesarsallad och utvecklat den utifrån sina smaklökar. Här delar vi hans recept till er.

Det är inte alltid så att ens barn gör samma grejer som en själv och vill leka i samma kreativa rum. Men matlagning och äta är något stort och positivt i vår familj och något även jag vuxit upp med och utvecklat sedan barnsben. Så det verkar flytta in i nästa generation också. Kan man laga mat och baka, ja då kan man förgylla livets stunder med råge. Här bakar ungarna kladdkakor, går upp extra tidigt för att grädda kalljästa bröd, kokar tomatsås, lagar pizza, tillverkar egen marshmallows och preparerar och rullar sina makirullar när vi gör sushi. Vi delar matintresse och fascination över smaker och det är en av trådarna som binder ihop och utvecklar vår familj. Receptet på salladen och dressingen har vår son skrivit.

Ingredienser till 4 portioner

Caesarsallad

  • 2 st halloumi-ostar
  • Ett gäng salladsblad i mindre bitar, det du har i landen eller har hemma
  • Riven parmesan, lite efter tycke och smak.
  • Brödkrutonger är gott i men det funkar även utan
  • Ibland kan det vara gott med ett gäng små tomatklyftor i salladen eller körsbärstomater
  • Även stora gurkbitar och några smakliga oliver kan vara gott i

Gör så här: Stek halloumiostarna hela i en stekpanna på mer än medelvärme men inte på högsta. Stek dem så att de får yta, men inte blir brända, på alla sex sidor och tills de mjuknar. Finfördela sallatsbladen i 4 djupa skålar, var generös. Lägg i krutonger, ev tomatklyftor, gurkbitar och oliver och hyvla parmesan ovanpå i små snygga bitar/skivor. Toppa med Ceasar-dressingen ovanpå skapelsen, var generös.

Dressing

  • 1 ägg
  • 2 dl olivolja
  • 50g riven ost / parmesan eller Gran padano eller liknande ostar
  • 2 msk citron-juice
  • En nypa salt
  • lite peppar

Gör så här: lägg ner äggen, den rivna osten och citronjuicen i en bunke. Mixa sedan ihop det till en kräm. Sedan häller man ner oljan med en tunn stråle. Om såsen blir för fast kan man hälla i lite vatten och blanda. Till sist häll ner kryddorna sedan är dressingen färdig! Ringa över salladen.

Smaklig måltid / Moses och Johannes

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

5 Comments

  1. Hej, låter verkligen fantastiskt. Eftersom jag inte själv äter djur undrar jag över parmesanen. Innehåller denna löpe eller finns det någon annan variant? Tack på förhand 🙂

    1. Vi vet inte, det finns ett sånt brett sortiment där ute i handeln så det torde inte vara svårt att finna alternativ.

      Johannes

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *