Din varukorg är för närvarande tom!
Äppelpaj med kardemumma

Ingredienser
Det här är en sådan där äppelpaj där man lägger äpplena i den smorda botten och kladdar ut den härliga smeten ovanpå. Vill du ha den extra krispig kan du dessutom blanda i 1 dl solroskärnor eller valnötter. Ofta ångrar jag mig att jag bara bakade en paj för jag hoppas alltid att det ska bli något över till 10 – kaffet dagen efter. De gånger de faktiskt blivit det har jag blivit utskälld när jag hämtat barnen på fritids. Men jag kan inte låta bli en sådan här skapelse som bara står alldeles ensam i kylskåpet och flörtar med mig. Kanske är det bäst att sluta baka den för familjelyckans skull?

Våra senaste inlägg
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Äppelpaj med kardemumma”
Ren kärlek kommer i många former. Ibland pajform <3
Måste prova detta, annars är mitt tips att förhöja rabarberpajen med ingefära. Testa det!Mm, den kaken ser utrolig god og innbydende ut!
Den må jeg prøve, elsker eplekake..
Klem, IdaKardemumma i äppelpajen ska jag prova nästa gång. Annars är väl äpple & kanel "standars"!?
/Eva inneaTack ! Den här var verkligen supergod, speciellt för oss som älskar kardemumma . Ni har så många fina recept. Den inlagda Västeråsgurkan är helt super.
Aaaah, äppelpajen med kardemumma, den är bara föööör god. Har just bakat den för första gången, och jag älskar kardemumma. Tog lite vaniljglass till. Gick nästan inte att sluta äta. En ny favorit!!!
Lämna ett svar