En snabb och vegetarisk stroganoff med mustig paprikasmak från grillade paprikor och marinerad vitlök. Det här receptet är lagom för 4 hungriga vuxna eller två vuxna med två barn modell förskoleåldern samt två matlådor. Servera med basmati eller jasminris gärna med några stänk Japansk soja.
Ingredienser 4 personer
1 burk krossade tomater
1/4 tomatburk med vatten
4 msk tomatpuré
6-10 marinerade vitlöksklyftor
2 färska vitlöksklyftor
1 burk grillad paprika
ev 1-2 msk ramslöksolja
2-3 tsk grönsaksbuljong
1 pkt tofu naturell
1 pkt tofu mild chili
2-2,5 dl creme fraiche 34%
Örtsalt
Japansk soja
Gör så här: Häll i de krossade tomaterna, vattnet, de marinerade vitlöksklyftorna, paprikorna, tomatpurén, grönsaksbuljongen och ramslöksoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Stavmixa så att vitlöken och paprikan finfördelats. Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min. Skär tofun i 2cm stora tärningar och lägg i tillsammans med créme fraiche och låt det koka upp och låt det småsjuda i 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.
Tips!
Jättegott att krydda upp denna rätt med färsk eller torkad chili. Eller med en syrad chilisås. Se recept på syrad chilisås här: https://farbrorgron.se/syra-chili/
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar