7 röda tomatrecept

Har ni också en massa tomater kvar? Vi har lådor med frukter i olika storlekar och färger till varstans. Varje dag försöker vi använda någon form av tomater i vår matlagning. Här kommer ett gäng tomatrecept. 

När man har mycket tomater vill man gärna använda dem innan de blir förstörda. Vi odlar både tomater med kort hållbarhet och de med lång. De som inte klarar av att lagras färska särskilt länge behöver användas inom kort. Då är det bra att ha några tomatrecept till hands som innehåller ett flertal tomater. Här nedan har vi valt ut just sådana recept.

Tagliatelle med ugnsrostade grönsaker och pestosås

Lyxig pastarätt med ugnsrostade grönsaker och pestosås

Grunden i denna rätt är en typ av ugnsbakad ratatouille. Man fyller en ugnsform med klyftade tomater, vitlök, zucchini, lök och kronärtskockshjärtan. Innan servering blandar man ugnsgrönsakerna med nykokt pasta och ser verkar med en mild basilikasås.

Läs hela receptet

 

Tomatsallad
tomatsallad

Tomtasallad med tunt skivad lök

Så här års har vi tomatsallad nästan till varenda maträtt. Det finns två anledningar till det, vi har massor med tomater och hela familjen älskar vinägrett. En tomatsallad av detta slag är verkligen något som kan göras på ett kick.

Läs hela receptet

 

Bröd med tomat

Katalanskt tomatbröd – Pan con tomate

Vi älskar att återanvända saker på smakfulla sätt. Tänk att få ett torrt levainbröd att börja leva igen! Med hjälp av lite vitlökssmör och ett gäng mogna tomater lyckas man hur lätt som helst. Det finns bara ett minus med det här receptet och det är att man oftast äter för mycket.

Läs hela receptet

Egen tacosås

När ens familj gärna vill ha fredagstacos känns det extra bra att kunna, förutom egna grönsaker, också servera en egengjord tacosås på egenodlade tomater.

Läs hela receptet

Bruschetta

Bruschetta – ugnsgratinerat tomatbröd

Bruschetta är kanske en av de mest kompletta förrätter vi kan tänka oss. Ibland råkar de bli så många bröd att det räcker till en hel middag för hela familjen.

Läs hela receptet

Zucchinisoppa i en stor kopp Farbror Grön

Mustig zucchinisoppa med tomat

Av alla soppor vi lagar just nu är det denna som faller oss alla lika mycket i smaken. Zucchinin och tomaten gifter sig med varandra och vissa år gör vi flera omgångar och fryser ner.

Läs hela receptet

Egna krossade tomater

Vi odlar tomater mestadels för att kunna göra egna krossade tomater att frysa in. Det blir verkligen något helt annat än att öppna en bruk konserverade tomater från butiken. Nästan varje vecka tar vi fram en påse till någon slags maträtt. det kan var pizza, lasagne eller en god pastasås.

Läs hela receptet

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *