Ingredienser:
Tacosås
Våra senaste inlägg
- Sockriga saffransbullar med vaniljsmörkrämVår dotter fann ett recept på sockriga saffransbullar med vaniljsmörkräm av Hanna Freed på tiktok som i sin tur hittade det hos Frida Skattberg, och tog några skärmdumpar och skickade till mig. Dessa… Läs mer: Sockriga saffransbullar med vaniljsmörkräm
- Jag ville visa hur vi äter surströmming!Under senaste året har det dykt upp en mängd mer eller mindre vidriga videos från alla möjliga ställen i världen där folk äter surströmming. Ofta öppnar de en burk och himlar med ögonen… Läs mer: Jag ville visa hur vi äter surströmming!
- Frönyheter Impecta fröhandel 2025Nu har Impecta Fröhandel släppt 2025 års nyheter och vi har kikat på de nya sorterna. Här presenterar vi några vi blev nyfikna på att odla nästa år och varför. 2025 fyller ovan… Läs mer: Frönyheter Impecta fröhandel 2025
- Förbeställ ”Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad””Den gröna handboken i grönsaksodling”: Äntligen är det dags att berätta att boken Alla fingrar gröna, som varit slut i flera år, kommer ut i en ny omarbetad nyutgåva fullspäckad med ännu mer kunskap samt… Läs mer: Förbeställ ”Den gröna handboken i grönsaksodling – signerad”
- Odla till det egna julbordetOdla till det egna julbordet: Förr i tiden var julen en tid då man plockade fram sina lagrade och sparade matvaror för att kunna njuta av en härlig julmat tillsammans. Mycket av det… Läs mer: Odla till det egna julbordet
- Nu kom kylan även till oss!Nu kom kylan även till oss! Jag lurade mig även i år genom att tro att hösten skulle vara lite lugnare än våren och sommaren. Men denna höst har varit som de flesta… Läs mer: Nu kom kylan även till oss!
- Våra julbordsminnenVarje år sedan vi var små har vi ätit julbord. Något år har vi förstås varit på resande fot och då har det väl inte blivit julmat på samma sätt som när vi… Läs mer: Våra julbordsminnen
- Kumminknäcke på mormors visMormors kumminknäcke har varit ett stående inslag på släktkalas när jag var barn. Var det ursprungliga receptet finns vet jag inte, men detta är det närmaste jag kan komma. Kumminknäcke passar lika bra… Läs mer: Kumminknäcke på mormors vis
Våra kommande evenemang 24/25
Augusti
- 24 Åmål (Glupsk på Dalsland)– föreläsning
- 25 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs
- 26 Rättvik (Stiftsgården) -föreläsning under en fortbildning
- 27 Ludvika (Cassels Grängesberg) – föreläsning
- 29 Surahammar (Folketshus) – föreläsning
September
- 3 Norberg (Teaterbiografen) – föreläsning
- 10 Smedjebacken (Folkets Hus) – föreläsning
- 12 Nora (Hagbyängars samlingssal) – föreläsning
- 26 Tumba (Bruksmuseet) – föreläsning
Oktober
- 1 Ryd (Biblioteket) – föreläsning
- 15 Kungsbacka -föreläsning
November
- 14 Jönköping – föreläsning (info kommer framöver)
- 17 Enköping (Blomsterlandet) – föreläsning
December
Våren 2025 (uppdateras löpande)
- 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
- 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
- 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.
Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:
Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck
Kommentarer
18 svar till ”Tacosås”
Kan jag frysa tacosåsen?
Det borde kunna fungera./ Johannes
Det står i ditt recept att det ska vara 2 liter oskalade tomater…men har jag stora tomater i mitt litermått sp blir det bara 4-5 tomater och massa luft i litermåttet och änvänder jag små tomater så får jag plats med 50 tomater och lite luft i litermåttet???
Menar du att man ska hacka ner tomaterna I småbitar och sedan mäta upp 2 liter tomater?
Det blir en väldans skillnad på mängden tomater beroende på hur man tolkar receptet.
Denna fråga har florerat runt på tomatklubben, så det är många som undrar.
Vänligen anetteHej Anette, det är två liter tomater oavsett storlek på dem så det bösta är att hacka dem så att du inte kokar sås på luft, det är ju inte kul.
Ställ gärna fram din köpe-favorittacosås bredvid och ha som smakreferens och konsistensreferens när du kokar din egen. Tänk på att såsen är lösare när den är varm.
Hur länge tänker man att en oöppnad vs öppnad burk håller på ett ungefär?
Vi brukar använda små burkar så att de inte sparas, äter allt där och då.
Hej! Kan de förvaras i jordkällare eller är det Kyl som gäller?
Mvh ThereseVi har ingen jordkällare, testa. 🙂
Hej har aldrig använt atamon tidigare men har köpt det. Gissar att ni menar blanda ihop atamon med salsan innan man lägger i väl rengjorda (kokade) burkar?
Mvh Thomas”Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna”
Vi brukar både rengöra burkarna med kokhett vatten och atamon, därefter blandar vi även ner atamon i såsen. Läs även instruktionerna på atamon-påsen.
Fick tips från min syster om detta recept.Jag kommer aldrig att köpa tacosås mer.Denna slår allt!
Så roligt att höra!!
Vilken styrka/sort chili använder ni?
Det blir lite olika beroende på vilka frukter vi använder. Många gånger har vi gjort en barnvänlig sås.
Hej! Gjorde detta recept ikväll på mina sista tomater. Blev supergott! Men jag har en fråga: Hur doserar ni atamonen? Jag använde flytande atamon blev så förvirrad av anvisningarna på flaskan. Där finns bara doseringsanvisningar för sylt, saft och ”ättika” och den här såsen passar inte in på något av dem.
Ja den är smått förvirrande, den flytande. Vi har helt gått över till den torra de gånger vi använder atamon.
Ok, tack för svar. En annan fråga. Skyddar atamon mot botulism? Eller är tacosåsen tillräckligt sur för att det inte ska vara någon risk?
Du får kolla med tillverkaren av atamon och kanske kolla på andra konserver du har hemma och se vad de tillsätter.
Lämna ett svar