Pan con tomate

Bröd med tomat

För ett tag sedan så experimenterade vi med att försöka göra levaindegen så lös som möjligt. Vi nådde en punkt då brödet blev så löst att det inte orkade lyfta sig i ugnen utan flöt ut och blev platt. Men det blev inte dåligt för det utan blev grunden till ett helt fantastiskt Katalandskt tomatbröd i vår egen version. Ett tillbehörsbröd som äts upp i väldigt snabb takt hemma hos oss. Otrolig snabb takt! Den härliga brödspaden i järn är en gåva från Mormor Anny.

Ingredienser
Ett Levainbröd som delas på mitten, gärna ett ganska platt sådant.
2-4 medelstora tomater eller många små.
Vitlökssmör på ca 30-50 g smör, salt och 2 pressade vitlöksklyftor.

Gör så här: Dela brödet och bre på rikligt med vitlökssmör. Mosa sedan tomater över hela brödet strö på salt och tryck ner saften. In i ugnen på 200 grader tills du tycker att det ser lagom ut.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Pan con tomate”

 1. Profilbild för Jenny Casahuga Lindström
  Jenny Casahuga Lindström

  Hej,
  Som svensk-katalan tycker det är jättekul att ni har med ”pan con tomate” bland era recept. Men jag vet inte om ni är medvetna om att ni har skrivit recept-namnet på spanska. På katalanska heter det ”pa amb tomàquet”.
  Hälsningar
  Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *