Din varukorg är för närvarande tom!
Tomatvän hos Bondjäntan

För några månader sedan fick jag ett mail från en bloggare jag känt väldigt länge och som inspirerat oss så mycket genom åren. Hon heter Johnna Gilljam och driver idag fyra olika bloggar under namnet Bondjäntan. Hon undrade om jag ville bli månadens tomatvän i oktober och jag svarade ja utan att blinka. Senare när jag satt med texten och hade stora problem med att avgränsa den så undrade jag vad jag egentligen givit mig in på. När Theres såg att jag skrivit sju A4sidor om tomater satt hon ner foten och frågade vad jag sysslar med:
-Ska du tortera stackars Johnna med dina tomatknep?
-Det kanske är lite för mycket, det kan jag hålla med om, svarade jag och så kortade jag ner det till bara 6 sidor och kände mig nöjd.
Genom att klicka på länken här nedan kommer ni till inlägget hos Bondjäntan. Välkomna in i min tomatvärld.
Johannes Wätterbäck
https://blogg.land.se/bondjantan/tomater/manadens-tomatvan-farbror-gron/
Våra senaste inlägg
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Tomatvän hos Bondjäntan”
Du kunde gott ha skickat 7 sidor – det blir aldrig för mycket 😉 Saknar info hur ni fixar fönstertomaterna – krukor, jord, gödning, ohyra, ljus etc. Dessutom undrar jag över min köpta Tiny Tim – de smakade bläää så jag kollade runt på nätet o läste bl a på Runåbergs om en heeelt annan tomat att efter att sorten blivit ”sönderodlad” av handelsträdgårdar har de nu hittat frö från den välsmakande ursprungssorten. Kan det vara samma som hänt med Tiny Tim för med ditt fantastiska sätt att beskriva smaker har jag svårt att tro att det är samma tomat. Mvh Ewa
Lämna ett svar