Vilka vi är och hur vi arbetar

Jag får ofta frågan, hur vi hinner med allt. Driva en stor odlingsgrupp på fejan och även en sida, administrera ett levande instagramkonto, en youtubekanal, en blogg med över 1000 inlägg och med en premium nivå och webbshop. Fotografera och filma, skriva artiklar, skriva böcker (vår senaste ”Odla kallt”) och att odla, inte bara i en odling utan i ett par stycken, ett år i sex olika odlingar och att vi gör detta helt själva, Jag och Theres!  ( ja nu är ju även våra barn med med sin fröbutik Gröna frön och min pappa Paul 96 år som filmstjärna i mina pappafilmer)

Pappafilm: Pappafilm – vi tar ut honom till stugan

Våra barn öppnar sidan till jul: Gröna Frön

Det är inga andra som arbetar åt oss varken i odlandet, skrivandet eller fotograferandet eller filmandet. Det finns inget team där bakom! Vi är 100 % självförsörjande från jord till bord och dessutom i alla led som beskriver och gestaltar vårt arbete. Theres är konstruktören bakom vår stora blogg som ligger på topplistan bland sveriges mest lästa.

Hur hinner man med?

Ja hur hinner man med? Jag Johannes arbetar med Farbror Grön till 150% sedan några år tillbaka och är då och då ute en hel del och föreläser och anordnar kurser ( jag slutade titta på tv när jag var 25). Theres är lärare i grunden och arbetar som lärare även nu, Men hon har gått ner i tid och lön för att kunna vara lite mer Farbror Grön, vi har våra underbara Farbror Grön måndagar tillsammans.

Att arbeta med sin partner är en fantastisk lyx, första gången i mitt liv jag gör det och det är tack vare Theres det blev på det sättet. När jag krälade i odlingarna under småbarnsåren föreslog hon att jag borde skapa en blogg om odling och matlagning, två av mina intressen. Jag gillade idén men sköt det framför mig i många år, det var så mycket att sätta sig in i och saker att göra det hade vi redan gott om. Men hon fortsatte att tjata, för döva öron tydligen, och tillslut startade hon upp bloggen själv och tvingade oss båda till datorn och börja skriva och fotografera vårt odlarliv. Ett år flyttade hon hela bloggen från en webbportal till en annan, det tog 9 månader att göra.

Vi märkte att ju mer vi beskrev det vi gjorde ju mer intressant blev det att göra det, men det var inte alltid enkelt och lätt. Det fanns så mycket att berätta om, så många tips och trix att dela med sig av och det där med tiden, hur ska man hinna allt? Odling verkade vara också vara något som ökade i intresse från år till år. Vilken lyx att ha hållit på med något i så många år och som nu blev så populärt och många fler började bli intresserade Vilket flyt!

En tidig youtubefilm:

Glädjen styr oss

Vi älskar det vi gör och ända sedan Farbror Grön startade ( för ca 12 år sedan) har vi sett detta som en resa utan ett bestämt givet mål, lite som med odlandet, man utvecklas och ser hur det går, lär sig med tiden. För oss är det glädje, nyfikenhet och kunskap som varit vår drivkraft och att får arbeta tillsammans. Inte att bli höjd till skyarna för vad vi kan utan att få göra det vi gör och dela med oss av vår kunskap. Vi tror att många kan odla på samma sätt som vi och även hitta andra vägar med hjälp av det vi gör. Vi odlar inte enligt någon viss teknik som ”anses bättre” än andra, inte med några ideologiska förtecken utan vi gör som vi gör för att vi gillar att göra det vi gör. Vi gillar också att testa nya metoder och material. Säger någon att så där får ni inte göra, ska ni inte göra så kommer vi troligtvis göra det. Tack för inspirationen brukar jag tänka.

Har ni kikat in i vårt receptgalleri? Farbror Gröns recept

Hur allt började: 10 års bloggande – hur allt började med Farbror Grön

Utan regler

Vi har i princip inga regler i vårt odlande och det har även spillt över på hur vi arbetar på sociala medier, då vi försöker undvika regler där också. Med det sagt vill jag ändå tydliggöra att vi plockar bort kommentarer och blockerar en del människor, inte många men en del lite då och då. Det gör vi för att hålla våra konton glädjefyllda och inspirerande så att inte en eller ett par personer, som inte har något bättre för sig, sprider negativitet och sår split. Vi orkar inte arbeta med det också, vi har inte tiden. Det här är våra konton och vårt liv! Tycker man att något vi gör är förfärligt, provocerande eller dåligt så kan man väl göra på sitt sätt och kanske visa hur man gör, då blir det ju till något berikande. Eller så lämnar man oss och söker sig till andra grupper. Varför stampa ner foten i någon annans vardsagsrum? Bygg ett eget hus!

Att ge utrymme

Vi tycker också att det ska finnas utrymme för skämt och ironi i våra grupper och på våra konton. Vi blir glada av att se att ni har kul och mycket av inspirationen som sker sker ju mellan er. Direkta påhopp ser vi då och då men inte så ofta. Vi gillar vi när ni anmäler kränkande kommentarer eller taskigheter så att vi kan städa bort sådant men det är inte så mycket av den varan hos oss tack o lov.

Hos oss är inte någon fråga för dum och alla nya odlare och för den delen även erfarna eller glömska ska kunna ställa samma slags frågor utan att en sur admin sticker ut son nuna och säger att ”Det där finns att läsa i XX” Vi vill ju att odlingsgrupperna ska vara levande! Tyvärr hinner vi inte svara på alla privata meddelande hur fina de än är, tiden räcker inte riktigt till där heller. Men vi försöker beta av mail som kommer med frågor och även  kommentarer på vår blogg, även om det kan ta en stund.

Tack för att ni följer oss

Vi är jätteglada för alla som följer oss, prenumererar, lajkar, kommenterar, är premiumläsare, kommer på våra föreläsningar och kurser, köper våra böcker och delar våra inlägg. Alla arrangörer och samarbetspartners som vi arbetar med, tidningar och journalister som kommer på besök och just nu ett stort tack till Susanna och Sebastian som pillar med vår senaste bok så att den ska bli så pass pedagogisk, vacker och användarvänlig som vi hoppas och tror på.

Här kan ni förboka signerade ex av ”Odla kallt”: Förboka och kika vad det är för bok.

Förutom att göra det ni gör är ni varmt välkomna att stödja oss ekonomiskt, då kanske Theres kan gå ner ännu mer i tid och vi kan vila ut lite mer mellan varven. Lättast att stödja oss är att bli premiumläsare men man kan även swisha oss på nummer 123 261 02 85 och skriva ” Jag gillar vad ni gör”

Bli premiumläsare: PREMIUM

Har du kikat in våra kurser i vår webbshopp? Till webbshoppen

Vi älskar som sagt det vi gör och så länge vi lever och orkar kommer vi att fortsätta.

Tack för att du är en del av oss.

Johannes & Theres


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *