Vi har blivit med växthus

Det känns lite overkligt. Helt plötsligt står växthuset hos oss på Jakobsberggatan.
Det låter kanske för bra för att vara sant men vi har fått ett växthus av vårt bostadsbolag Mimer AB. Inte nog med växthuset, de har också bestyckat det med två högtrycksnatrium lampor och två ramper vanliga lysrör. Mimer har stöttat oss i vår stadsodling ”Tillsammansodlingen” som få andra, bjudit på jord, frön, mark, växthus, odlingskällare, virke, råd, tid och engagemang osv. Utan dem hade det inte blivit något. Deras trädgårdsmästare Inga Nilsson har dessutom på sitt bord att uppmuntra hyresgästerna till att odla där de bor. Kan man ha det bättre? kan man bo bättre i staden? Växthuset stod tidigare vid Mimers framtidslägenhet och det var här stadsodling Västerås såg sina första gröna knoppar under våren 2013.

Vi grävde bort grässvålen sedan kom ett företag hit och stampade ner grus i marken och la plattor. I bakgrunden skymtar ni våt majsodling och till vänster i bilden frodas zucchini och gurkor i vårt bokashipeppade odlingsland.

Kunde inte låta bli att gå ut och fota det härom kvällen med alla lampor igång.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Vi har blivit med växthus”

  1. Så härligt! Och vilket fint växthus. Ser stort ut. Lycka till med odlandet där inne 🙂

    Solsken
    //Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *