Gödselvattna enklare / ejektortank från separett

Jag har gjort gödselvatten så länge jag har odlat. Nu för tiden gör vi ett par hundra liter nässel och åkerfräkenvatten varje odlingssäsong som vi vattnar med vid två tillfällen i vår trädgård i Flen. En gång i juli och engång i augusti. När jag såg Separetts ejektortank för urin i våras på trädgårdsmässan så förstod jag att jag funnit något jag saknat väldigt länge. Ett enkelt och smidigt hjälpmedel för att portionera ut gödselvattnet i våra odlingar. Gör man som vi gör, ställer den på en skottkärra så är det lätt att transportera den runt i odlingarna.

50 liter nässel och åkerfräkenvatten samt en halv dunk biobact. Ejektortanken blandar automatiskt ut en del av innehållet till åtta delar vatten med hjälp av det ingående vattnets tryck. Den här tanken är byggd för urin men fungerar lika bra på gödselvatten. Allt slaskande med hinkar och vattenkannor är borta och hanteringen är mycket enklare. Visst skulle man kunna göra gödselvattnet direkt i tanken och nästa år gör vi nog det också.
Slangen från ejektortanken är grov och väl tilltagen i längd samt försedd med ett hårdare munstycke.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

4 svar till ”Gödselvattna enklare / ejektortank från separett”

 1. Det här var riktigt smart och bra!

 2. Smart, men täpper det inte till munstycket om man gör gödselvattnet direkt i tanken? Lotta

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Vi gjorde det inte direkt i den här tanken i år men kommer testa det nästa år. Ja lite får man ju tänka själv. Att om man har för stora bitar kvar så kan det väl kanske bli problem. Kanske är det bra att ha en säck i hinken i så fall så allt grovt är lätt att ta upp och sila av.

 3. Bra idé. Man kan ju samla annat i den också, bara det inte står för länge 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *