Din varukorg är för närvarande tom!
Toras paprikapasta med kantareller

När Tora ska laga egen mat blir det ofta en lyxig pastarätt med gräddig paprikasås, även kallad paprikapasta hos oss. Om hösten när våra svampkorgar blir fyllda med kantareller händer det att även lite svamp vänds ner i såsen. Otroligt gott!
Ingredienser 2-3 personer
- Pasta + ev en kopp pastavatten
- 2 – 2,5 dl grädde
- 1 paprika, helst grön eller röd
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 buljongtärning
- salt och peppar
- några dl rensade kantareller
- smör eller olja till stekning
- finhackad persilja till garnering
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med ett par minuter. Skär paprika och rödlök i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftan. Fräs grönsakerna på låg värme i lite olja. När paprikan verkar mjuk, tillsätter man buljong och grädde. Låt puttra tills konsistensen är krämig. Rensa och stek kantarellerna i smör eller olja i en egen stekpanna.
När pastan är klar, dvs har kokat några minuter kortare än anvisningen, fyller man en kopp med pasta vatten innan man häller av allt pastavatten. Därefter blandar man pasta, gräddsås och hälften av kantarellerna väl i antingen gräddsås-stekpannan eller i pastakastrullen. Späd med pastavatten och låt koka någon minut så att pastan blir klar. Pastavattnet kan vara ganska salt, så smaka av innan du saltar mer. Peppra gärna med rikligt med nymalen svartpeppar. Servera direkt och garnera med resterande kantareller och gärna finhackad persilja.
Tips!
Riv i någon god ost i såsen eller stör riven ost ovanpå pastan vid serveringen.
Recepttips på andra härliga pastarätter:
- Vår mustiga vegofärssås till pasta
- Cannelloni – på egen pastadeg med krämig fyllning
- Pastasallad deluxe
- Tomatpasta med mozzarella
- Svartkålspasta
- Broccolipasta med ostsås
- Pastasås med linser och pesto
Theres Lundén & Tora Wätterbäck


Våra senaste inlägg
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar