Din varukorg är för närvarande tom!
Toras paprikapasta med kantareller

När Tora ska laga egen mat blir det ofta en lyxig pastarätt med gräddig paprikasås, även kallad paprikapasta hos oss. Om hösten när våra svampkorgar blir fyllda med kantareller händer det att även lite svamp vänds ner i såsen. Otroligt gott!
Ingredienser 2-3 personer
- Pasta + ev en kopp pastavatten
- 2 – 2,5 dl grädde
- 1 paprika, helst grön eller röd
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 buljongtärning
- salt och peppar
- några dl rensade kantareller
- smör eller olja till stekning
- finhackad persilja till garnering
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med ett par minuter. Skär paprika och rödlök i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftan. Fräs grönsakerna på låg värme i lite olja. När paprikan verkar mjuk, tillsätter man buljong och grädde. Låt puttra tills konsistensen är krämig. Rensa och stek kantarellerna i smör eller olja i en egen stekpanna.
När pastan är klar, dvs har kokat några minuter kortare än anvisningen, fyller man en kopp med pasta vatten innan man häller av allt pastavatten. Därefter blandar man pasta, gräddsås och hälften av kantarellerna väl i antingen gräddsås-stekpannan eller i pastakastrullen. Späd med pastavatten och låt koka någon minut så att pastan blir klar. Pastavattnet kan vara ganska salt, så smaka av innan du saltar mer. Peppra gärna med rikligt med nymalen svartpeppar. Servera direkt och garnera med resterande kantareller och gärna finhackad persilja.
Tips!
Riv i någon god ost i såsen eller stör riven ost ovanpå pastan vid serveringen.
Recepttips på andra härliga pastarätter:
- Vår mustiga vegofärssås till pasta
- Cannelloni – på egen pastadeg med krämig fyllning
- Pastasallad deluxe
- Tomatpasta med mozzarella
- Svartkålspasta
- Broccolipasta med ostsås
- Pastasås med linser och pesto
Theres Lundén & Tora Wätterbäck


Våra senaste inlägg
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar