Smörstekt sparris med pistage och parmesan

För oss är det lyx med färsk sparris. Det allra bästa är såklart egenodlad sparris som man skördar i sin egen trädgård på vårkanten. Men det har vi inte i vår trädgård ännu. Vissa kombinationer har visat sig passa med sparrisens smak och konsistens. Nötter är gott till och citron passar bra. Parmesan likaså.

Ingredienser
1 knippe färsk sparris
en klick smör
saft från en halv citron
salt
en näve hackad pistagenötter
riven parmesan

Gör så här: Stek hela sparrisen i smör. Stänk över citronsaft och salt. Hacka nötterna och riv parmesanen. När sparrisen känns klar men fortfarande är krispig strör man över nötterna så de blir lite varma. Lägg allt i en skål eller på ett fat och strö över parmesan. Äts direkt när den fortfarande är varm.

Theres Lundén

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *