Smörstekt sparris med pistage och parmesan

För oss är det lyx med färsk sparris. Det allra bästa är såklart egenodlad sparris som man skördar i sin egen trädgård på vårkanten. Men det har vi inte i vår trädgård ännu. Vissa kombinationer har visat sig passa med sparrisens smak och konsistens. Nötter är gott till och citron passar bra. Parmesan likaså.

Ingredienser
1 knippe färsk sparris
en klick smör
saft från en halv citron
salt
en näve hackad pistagenötter
riven parmesan

Gör så här: Stek hela sparrisen i smör. Stänk över citronsaft och salt. Hacka nötterna och riv parmesanen. När sparrisen känns klar men fortfarande är krispig strör man över nötterna så de blir lite varma. Lägg allt i en skål eller på ett fat och strö över parmesan. Äts direkt när den fortfarande är varm.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Ett svar till ”Smörstekt sparris med pistage och parmesan”

  1. Profilbild för Ann-Sofi Matsafari
    Ann-Sofi Matsafari

    Oh FY vad gott ;-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *