Vegoburgare på sojafärs

Fasta och rejäla vegoburgare marinerade i barbequesås och serverade med nybakta hamburgerbröd, grillade på en kolgrill så klart ! För att göra dem veganska, tillför ytterligare 2-3 msk potatismjöl och ta bort ägget.

Ingredienser
300 g sojafärs
2 msk barbequesås
4 msk potatismjöl
3 msk grillkrydda
2 msk japansk soja
1 ägg
Barbequesås till marinering

Gör så här: Häll i sojafärsen i en kastrull modell större och häll på vatten så att det täcker färsen med ca 1-2 cm. Koka upp och låt den sjuda ett par minuter, låt den sedan stå med lock på i 10-15 minuter och rör om den då och då. Sila av överflödigt vatten och häll i sojafärsen i en skål. Stavmixa färsen men inte alldeles helt slät utan behåll lite struktur i smeten. Häll därefter i resten av alla ingredienser och blanda väl och låt den stå och svälla 15-30 min. Forma nu  lagom stora burgare, i förhållande till hur stora bröden är och lägg varje enskild burgare på en porslinstalrik Sätt in burgaren i mikrovågsugnen och kör den i ca 2 min på högsta effekt ( 750 W Micro, tallriken blir väldigt varm efter några omgångar burgare). Ta ut tallriken med burgaren och lyft av den från tallriken med en stekspade och pensla den med barbequesås på båda sidor och låt svalna. När du gjort så här med alla burgare så är det dags att lägga dem på grillen.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Vegoburgare på sojafärs”

  1. Använder du torkad färs eller fryst, typ Anamma? Ska den blötläggas oavsett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *