Din varukorg är för närvarande tom!
Vegoburgare på sojafärs

Fasta och rejäla vegoburgare marinerade i barbequesås och serverade med nybakta hamburgerbröd, grillade på en kolgrill så klart ! För att göra dem veganska, tillför ytterligare 2-3 msk potatismjöl och ta bort ägget.
Ingredienser
300 g sojafärs
2 msk barbequesås
4 msk potatismjöl
3 msk grillkrydda
2 msk japansk soja
1 ägg
Barbequesås till marinering
Gör så här: Häll i sojafärsen i en kastrull modell större och häll på vatten så att det täcker färsen med ca 1-2 cm. Koka upp och låt den sjuda ett par minuter, låt den sedan stå med lock på i 10-15 minuter och rör om den då och då. Sila av överflödigt vatten och häll i sojafärsen i en skål. Stavmixa färsen men inte alldeles helt slät utan behåll lite struktur i smeten. Häll därefter i resten av alla ingredienser och blanda väl och låt den stå och svälla 15-30 min. Forma nu lagom stora burgare, i förhållande till hur stora bröden är och lägg varje enskild burgare på en porslinstalrik Sätt in burgaren i mikrovågsugnen och kör den i ca 2 min på högsta effekt ( 750 W Micro, tallriken blir väldigt varm efter några omgångar burgare). Ta ut tallriken med burgaren och lyft av den från tallriken med en stekspade och pensla den med barbequesås på båda sidor och låt svalna. När du gjort så här med alla burgare så är det dags att lägga dem på grillen.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
- Hjälp – broccolin blommar!Det kan kännas som en stor besvikelse om man upptäcker att broccolin blommar. Här berättar vi om hur du kan undvika blomning och vad du ska göra om blomningen redan är ett faktum.… Läs mer: Hjälp – broccolin blommar!
- Falafel med broccoli, persilja och korianderVi brukar göra supergod falafel på vår egenodlade broccoli som hela familjen äter med glädje. I år testar vi detta recept på ett nytt sätt. I stället för att fritera de underbara skapelserna… Läs mer: Falafel med broccoli, persilja och koriander
- Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!Vi har odlat purjolök i flera år – och vi vet hur det känns när plantorna ser ut som tanig gräslök mitt i sommaren. Men det finns en anledning till varför det är… Läs mer: Växer purjolöken dåligt? Misströsta inte!
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Vegoburgare på sojafärs”
Använder du torkad färs eller fryst, typ Anamma? Ska den blötläggas oavsett?
Lämna ett svar