En sagolik majonnäs som höjer allt från grillade hamburgare till en somrig pastasallad. Det tar ca 5 min att göra den här majonnäsen från att du börjar att vispa. På bilden ovan har vi gjort majonäsen med ramslöksolja.
Ingredienser
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk ljus vinäger
2,5 dl neutral olja (alt 1 dl olja och 1,5 dl ramslöksolja)
1 dl neutral olja
En skvätt salt
Lite nymortlad svartpeppar
Finhackad ramslök, dvs 5-10 blad
Gör så här: Blanda äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle eller droppvis samtidigt som du vispar. När all olja är tillsatt och du tycker att majonäsen har en bra konsistens är den klar. nU är det dags för smaksättningen. Blanda i ramslökshacket. Förvaras i kylen.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar