Kvarglömda potatisar börjar gro i odlingen

Varje år upptäcker vi nya saker i vår odling. Nya saker som vi alltid kommer att bära med oss.
Om man till expemel glömmer att höststäda kan man gör flera fantastiska upptäckter.

Ett år skördade vi grönkålen genom att klippa av plantan ganska långt ner. Grönkålsstubben fick sitta kvar över vintern. Våren därpå började grönkålen att spira och gav oss de allra godaste spädaste bladen. Efter det låter vi alltid något exemplar stå kvar. Även andra tvååriga växter som betor, palsternacka och morot kan man låta stå kvar. Dessa kommer att blomma sitt andra år och förhoppningsvis ge dig frön. Likaså är det med persilja. Men innan persiljan går i blom kan man njuta av tidig skörd av persiljans blad.

För två år sedan hade vi och våra grannar tydligen inte alls skördat all potatis. Våren därpå kunde vi tidigt (långt tidigare än vi hade börjat fundera på att förtro potatis) se lite blast som tittat upp. Eftersom vi tillämpar växelbruk, hade vi planerat något helt annat i odlingen. Vi provade helt enkelt att flytta en del potatisplantor. Här kan du ser hur vi gjorde.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *