Poddavsnitt om tomater och stadsodling

https://www.vallastaden2017.se/

Sara och Johannes spenderade en hel lördag i Vallastaden i Linköping. Just det  här avsnittet spelades in mitt i denna nya gröna oas. Klicka på bilden så kommer ni direkt till Vallastadens hemsida och kan inspiereras av en otroligt spännande stadsdel.

Vad är det man får offra om man odlar väldigt snygga tomater eller tomater som är resistenta mot olika slags sjukdomar? Smaken! Ja, tyvärr är det så.  Sara odlar en potatisbladmögelresistent tomat från England som inte smakar mycket och jag har en historia med den vackra med smaklösa sorten Indigo Rose. På scen halar Sara upp en gammal härlig Amerikansk arvesortstomat som bara är så bedårade vacker. Jag har en hel korg med nyskördade tomater från takfarmen jag frestar henne med. Välkomna in i lyssnandes och in i våra odlarhjärnor.

”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Liveinspelning från Vallastaden i Linköping. Samtalet handlar om våra tomatskördar och vilka sorter vi uppskattar mest. Avsnittet handlar också om sommarsådderna och stadsodling.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *