Picklade rädisor

Det är roligt att göra olika inläggningar och lagra grönsaker. Picklade rädisor blir supergoda i en 1-2-3-lag och kan tas fram och avnjutas som tillbehör till en middag eller pålägg på en smörgås.

Ingredienser till en liten burk

 • 10-12 rädisor
 • 1/2 dl ättikssprit
 • 1 dl socker
 • 1 1/2 dl vatten eller något mer ifall man tycker det bli för mycket ättikssmak.
 • en nypa salt

Gör så här: Skölj rädisorna väl så att alla eventuella jordpartiklar försvinner. Skiva rädisorna så tunt som det går, använd gärna mandolin. Lägg skivorna i en burk. Koka upp ättika, socker, salt och vatten. Låt lagen svalna och häll den sedan över rädisskivorna. Stäng locket och låt stå kylskåpet några timmar före servering. En burk med picklade rädisor håller sig säkert i flera i månader i kylskåpet. Men för oss är de slut efter någon vecka.

Att lägga in grönsaker är gott och enkelt. Här kommer några fler recept på picklade grönsaker: Picklad kålrabbi, picklad rödlök.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

3 svar till ”Picklade rädisor”

 1. Nu har jag gjort min första omgång picklade rädisor. Smakar riktigt bra även om rädisornas ”bett” försvinner. Men jag funderar på en sak: lukten! Ska det verkligen lukta fis (ursäkta mitt drastiska ordval…) eller har jag gjort något tokigt?

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Om det smakar gott är det ingen fara. Rädisor är ju släkt med kål och kål kan ju ha en stark doft ibland.

   1. Hade tänkt ge bort en burk till svärmor men är lite oroad för hennes reaktion när hon öppnar den (å andra sidan äter hon surströmming som ju inte luktar mumma det heller). Mer till oss istället! För det är en strykande åtgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *