Örtkryddat smör med dill och gräslök

Dill- och gräslökssmör

Smaksatta smör har vi nästan blivit beroende av. Här har vi gjort ett örtkryddat smör av vår vintersådda dill och lite gräslök.

Till nykokt färskpotatis, bröd eller grillat passar örtkryddat smör väldigt bra. Man kan ju blanda en massa olika kryddväxter i ett smör, men ibland är det också trevligt att endast välja en eller två.

När vi gör smaksatta smör utgår vi oftast från hur mycket smör vi vill ha. Sedan blandar vi ner finhackade örter och saltar med örtsalt tills vi tycker att smöret ser fint ut och smakar gott. ibland pressar vi i lite citronsaft också eller nymortlad svartpeppar.

Ett smaksatt smör går utmärkt att frysa.

Om man vill göra smöret från grunden, följ detta recept: Smör, göra eget smör, fermenterat smör.

Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *